Toplu Konut’ta Yeni Adres: Yazısöğüt

Toplu Konut’ta Yeni Adres: Yazısöğüt

Yayınlanma:
Toplu Konut’ta Yeni Adres: Yazısöğüt

Belediye Meclisi, Belediye sınırları içerisinde oturan, dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut yapılacak alanı Yazısöğüt Köyü ile Çevre Yolu arasındaki 70 hektar alan olarak belirledi.

Belediye Meclisinin gerek Mart ayı son toplantısı gerekse 5 yıllık dönemin son toplantısı dün gerçekleştirdi. Meclis Salonunda Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda, gündemdeki maddeler ele alınarak karara bağlandı. Toplantının en önemli gündemi ise toplu konut konusu oldu.

TOPLU KONUT İÇİN YAZISÖĞÜT
KÖYÜ’NÜN ÜSTÜNDEKİ ALAN BELİRLENDİ
Belediye tarafından açıklanan Sosyal Konut yapılacak alanın Belediye Mücavir içinde ancak imar planı dışında bulunan merkez Yazısöğüt Köyü Yukarı Mahallesinde yer alan Hayvan Pazarı ve Mezbahane ile Davraz Mahallesi Çevre Yolu arasındaki alan olarak belirlendiği görüldü.
Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündem maddelerini okumasının ardından gündem maddelerinin ayrıntılı görüşmelerine geçildi. Bu doğrultuda, gündemin birinci maddesinde bulunan; Belediyenin sınırları içerisinde oturan, dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut yapmak amacı ile alan belirlenmesinin görüşülmesi konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy tarafından okundu. Raporda; “Belediyenin sınırları içerisinde oturan, dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut yapmak amacıyla 135. Cadde, 5923 sokak, 5950 sokak ve 5952 sokaklar arasında kalan yapılaşmamış ve planlı alanlar ile çevrelenmiş bölgenin, 5393 sayılı Belediye Kanunun 69. Maddesi ve 775 Sayılı Kanunun 5. Maddesine göre Gecekondu önleme ve Sosyal Konut alanı olarak belirlenmesi ve planlı alanlarda revizyon ve uygulama imar planı bulunmayan alanın da ilave olarak düzenlenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.

GÜLBOY; “TOPLU KONUT
ALANININ BÜYÜKLÜĞÜ 70 HEKTAR”
Daha sonra, söz konusu konut alanı ile ilgili olarak meclis üyeleri söz alarak görüşlerini açıkladılar. İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, söz konusu toplu konut alanının 70 hektar olduğunu açıkladı.

GÜNAYDIN; “TESPİT ETTİĞİMİZ YER ÇOK UYGUN”
Başkan Günaydın da konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bu alanın imarla sınırlanmış vaziyeti var. Tespit ettiğiniz yer çok uygun. Belki ilerleyen dönemlerde de bir bu kadar alan daha alma imkanımız olabilir. Bu konuya baş koyduk. Dediğimizi yapacağız. Zaten pazartesi günü kayıtlar başlayacak. Bu kadar acele ediyoruz. Acele etmemizin nedeni gerçekten ihtiyaç olduğu belli” dedi.

ÖREN; “KEŞKE BU KADAR GEÇ KALMASAYDIK"
Belediye Meclisinin Ak Partili üyesi Kadir Özkan, sosyal konutla ilgili atılacak her adımın arkasında olduklarını belirterek; “Çünkü bu Isparta’nın bir ihtiyacıdır. Grup olarak evet oyu verdiğimizi belirtiriz. Ak Partinin diğer Meclis üyesi Mehmet Ören ise; “Keşke bu kadar geç kalmasaydık” açıklamasında bulundu.

YÜREKLİ; “FAKİR, FUKARANIN ÜMİTLERİYLE
OYNANMASI EN BÜYÜK TEMENNİMDİR”
Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Nedim Yürekli de söz alarak; “Fakir ve yoksul kelimesi çok kolay olan bir kelime. Fakirliği ve yoksulluğu yaşamak çok zor. Onun için gelecek belediye başkanımız her kim olursa olsun bu konunun mutlaka gerçekleştirilmesi ve fakir, fukaranın ümitleriyle oynanması en büyük temennimdir” dedi.

GÜNAYDIN; “EVET, GEÇ KALDIK
AMA BİR YERDEN BAŞLAMAK İYİDİR”
Başkan Günaydın, yapılan açıklamalara cevabın şunları söyledi; “Evet, mecburen bekleme durumuna geçmiştik. Çünkü birisi emeklilere TOKİ yapacağım demişti. Biz de arsa verdik, enerji bakanlığından müsaade aldık. Ama olmamış olabilir, yapamamış olabilir. Fakat geç kalmamıza neden oldu. Bir yerden başlamak iyidir. İnşallah bu olaya başladık. Ben şu paraya mal edeceğim diye bir şey yok. Büyük bir samimiyet içerisindeyiz. Bu konuda belediye 1 kuruş para kazanmadan konutları yapıp evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacak. Ama demir ve çimento halen çok pahalı. Bunların ucuzlaması lazım. Belediye olarak halkımızın kazancı olsun istiyoruz. İyiliklerimize karşılık yüce rabbim bize bunu yaptırmak nasip etsin diyorum” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Daha sonra İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Başkan Günaydın, yapılan oylamanın adından; “Oybirliği ile karar verdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.