Torosgaz’ın İnşaat Sezonu Törenle Açıldı

Isparta ve Burdur doğalgaz dağıtım ihalesini alan Torosgaz 2011 yılı alt yapı çalışmalarına sezon açılış töreni ile başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2011 11:21
Torosgaz’ın İnşaat Sezonu Törenle Açıldı

Isparta ve Burdur doğalgaz dağıtım ihalesini alan Torosgaz 2011 yılı alt yapı çalışmalarına sezon açılış töreni ile başladı.

Torosgaz bu yıl 10 mahallenin alt yapı çalışmalarını tamamlayacak. 2012 yılında ise Isparta’daki alt yapı çalışmalarının tamamını bitirmiş olacak.

Ekim sonuna kadar yapılacak olan bu çalışma sonucunda Halıkent, Ayazmana, Vatan, Gülevler, Sidre, Halife Sultan, Hızırbey, 1001 evler, Batıkent ve Işıkkent mahalleleri doğalgaza kavuşmuş olacak.  Torosgaz sezon açılışını dün saat 11.00’de Halıkent Mahallesi 124. cadde de sade bir törenle açtı. Törene Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, mahalle muhtarları ve vatandaş katıldı. Sade törende sezon açılışı için kurban kesilerek dua yapıldı.

Sezon açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “2007 yılında doğalgaz ile tanışan Isparta’mız 2007 yılından 2009 yılına kadar yapılan çalışmalarda sadece 35 km doğalgaz döşemesi yapılmış ve sadece birkaç mahallemiz bu doğalgaz’dan yararlanıyordu. Bizim dönemimizde ise 2009-2010 yıllarında ise 150 km doğalgaz boru hattı döşenmişti. Bu yıl ise Torosgaz yöneticileri ile yaptığımız görüşme neticesinde 200 km’lik bir hat döşemesi gerçekleştirilecek. 2012 yılında ise Isparta’mızın tamamı bu haktan yararlanacak.

Bu kazı çalışmaları ile birlikte bizde 50 yıl kalıcılığı olan asfalt kaplama çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz geçen görev dönemimde şehrimizin alt yapı çalışmalarını tamamlamış yağmur suyu ve kanalizasyon sorununu çözmüştük. Doğal gaz boru hatlarının geçmesi ile birlikte de üst yapı çalışmalarımıza hız vereceğiz. Asfalt kaplama çalışmalarımızı göstermelik değil 50 yıl hizmet verecek şekilde bir asfalt kaplama gerçekleştireceğiz. Bu asfalt kaplama yaparken Avrupa şehirlerinde uygulanan projeyi gerçekleştireceğiz. Avrupa şehirlerine giden vatandaşlarımız yağan yağmurda yağmur sularının nereye gittiğinin farkına bile varamadıklarını ifade ediyorlar. Bizde yapacağımız asfalt kaplama ve yoldaki ızgaralama sistemimizle Isparta’da bu uygulamayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp’te yaptığı açıklamasında, “bu gün iki bölgede çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bir ekibimiz Halıkent mahallesinden kazı çalışmalarına başlarken diğer ekibimizde Batıkent, 1001 evler mahallesinde çalışmalarına başladı. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi programımızı tamamladık ve 2012 yılında tüm Isparta’ya doğalgaz hattımızı döşemiş olacağız. Doğalgaz ile ilgili bilgileri artık vatandaşımız anladı. Vatandaşımıza artık bizler doğalgaz’ın reklamını yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın tek isteği hatlarının evinin önünden geçmesini talep etmektedir. Bizde bu gayretle çalışmalarımıza başladık ve önümüzdeki yıl programımızı tamamlamış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.