TPAO Yakaören Kuyusu İçin Umut Verdi

TPAO Daire Başkan Yardımcısı Şahap Bayantemur ve Başmühendis Naci Köse Yakaören’deki kuyunun kapatılabileceği müjdesini verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2011 12:27
TPAO Yakaören Kuyusu İçin Umut Verdi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret eden TPAO Daire Başkan Yardımcısı Şahap Bayantemur ve Başmühendis Naci Köse Yakaören’deki kuyunun kapatılabileceği müjdesini verdi.

Gerekli incelemelerden sonra maliyet hesaplarının da yapılarak ilgili kurumlarla ortaklaşa bu işin çözülebileceğini ifade etti.

TPAO Daire Başkan Yardımcısı Şahap Bayantemur yaptığı açıklamasında, “Yakaören’de açılan iki kuyu mevcut. Birinci kuyu yapılan kazı çalışmalarında patlamış ve kuyu kendiliğinden tıkanarak sorun başlamadan çözülmüş. Buna rağmen ikinci kuyunun açılmasına karar verilmiş. Ancak her iki kuyunun açılışında da gerekli incelemeler yapılmadan amatör bir şekilde açılmış. İkinci açılan kuyunun da patlaması ile çıkan gaz etrafı rahatsız eder duruma gelmiştir. Çıkan gaz ile ilgili yapılan incelemelerde Karbondioksit gazı ile birlikte sülfür gazının da çıktığı görülmektedir. Karbondioksit gazında hidrojen sülfürü ayırmak ciddi bir laboratuar çalışması gerekmektedir. Bu nedenle işletilmesi de oldukça yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Bu nedenle bu gazı işletmek için Isparta’ya yatırımcının geleceğini de sanmıyorum. Hidrojen Sülfür gazı insan sağlığı bakımından ciddi tehlike oluşturabilecek gazdır. Ancak Yakaören’de çıkan gaz anında Açıkhava ile temas ettiği için böyle bir tehlike gözükmemektedir. Ancak yinede çıkan gaz mutlaka kapatılmalıdır.

Ancak Bugünden itibaren de böyle bir çalışmaya Isparta’nın selameti için müsaade etmemekte büyük fayda var. Çünkü Isparta’nın coğrafi yapısı bakımından fay hattında bulunmaktadır. Kuyu çalışmalarının yapıldığı yer de tam üzerinden geçmektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.