Trafik Ekipleri Onlara Ceza Yağdırdı

Trafik Ekipleri Onlara Ceza Yağdırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2019 15:13
Trafik Ekipleri Onlara Ceza Yağdırdı

Trafik kazalarına karışan araçlarda özellikle modifiyeli otomobiller, motosikletler ve motorlu bisikletlerin yoğunluğunu tespit eden emniyet ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Yılın ilk 6 ayında söz konusu araçlar üzerinde yapılan denetimlerde 831 bin lira idari para cezası düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede; “Isparta genelinde 20l9 yılının ilk 6 aylık döneminde; meydana gelen trafik kazalarında çoğunlukla modifiye edilmiş otomobiller, motosikletler ve motorlu bisikletlerin karıştığı tespit edilmiştir.

Bu nedenle modifiye edilmiş otomobiller, motosikletler ve motorlu bisikletler üzerinde etkin ve sürekli denetimlerimiz devam etmekte olup, aynı dönemde; 6 bin 938 modifiyeli otomobil, motosiklet ve motorlu bisiklet denetlenmiş, bin 646 modifiyeli otomobil, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne 831 bin 264 TL trafik idari para cezası düzenlenerek, 551 modifiyeli otomobil, motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edilmiştir.

YANLIŞ ALGI
Sürücüler arasında tüm elektrikli bisikletlerin ve elektrikli motosikletlerin tescili zorunlu olmadığı ve herhangi bir sürücü belgesi istenilmediği gibi bir yanlış algı söz konusudur. Ancak, sadece motor gücü 0,25 kilowatı geçmeyen elektrikli bisikletlerin tescili zorunlu olmayıp, herhangi bir sürücü belgesi istenmediği gerçektir.

Günümüzde satışa sunulan elektrikli bisikletlerin tamamına yakını, elektrikli motosikletlerin ise tamamının tescili ve kullanılmasında sürücü belgesi zorunlu olan araçlardır. Elektrikli bisikletlerin ve elektrikli motosikletlerin tescili zorunlu olmadığı ve herhangi bir sürücü belgesi istenilmediği gibi bir yanlış algı sonucu, elektrikli bisikletlerin ve elektrikli motosikletlerin karıştığı trafik kazalarında maddi ve manevi kayıplar, hukuksal mağduriyetler meydana gelmektedir.

Trafikte seyreden modifiye edilmiş otomobiller ile motosikletler ve motorlu bisikletler trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedirler ve sık sık trafik kazalarına karışmaktadırlar.

Yukarıda belirtilen nedenlerle trafik güvenliğini sağlamak için modifiye edilmiş otomobiller ile motosikletler ve motorlu bisikletler başta olmak üzere tüm araçlar üzerinde etkin denetimlerimiz kararlıkla devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.