TT Arena Galatasaray Ajax Maçıyla Açıldı

Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, bir süre kaldığı stattan ayrıldı.

Yayınlanma:
TT Arena Galatasaray Ajax Maçıyla Açıldı

Galatasaray'ın Ajax'la 0-0 berabere kaldığı açılış maçı öncesi düzenlenen açılış töreni için Türk Telekom Arena Stadı'na gelen Başbakan Erdoğan büyük bir şok yaşadı. Erdoğan, stada gelişinde Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat karşıladı. Sıcak karşılamanın ardından sıcak mesajlar veren Başbakan Erdoğan, stada gelişinden önce başlayan protestoların devam etmesi üzerine yapması beklenen konuşmayı yapmadan stattan ayrıldı.

CANLI YAYINA KATILDI
Canlı yayına katılan Başbakan Erdoğan, kendilerini UEFA'da bugünlere getiren Galatasaray'ın böyle bir stada sahip olmasına inandıkları için bu stadın yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin, geleceğe yönelik futbol şampiyonaları için böyle bir stadı kazanmasını görev telakki ettiklerini kaydetti. 

Başbakan Erdoğan, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve şimdiki başkan Adnan Polat'ın konuyla yakından ilgilendiğini, bu nedenle böyle bir adım atmaya karar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Stadın inşaat aşamasındaki ilk kesintiler ihaleyi alan arkadaşlardan kaynaklandı. Kesinti olunca TOKİ olarak stadın yapımını üstlendik. Bu süreçte Varyap ve Uzunlar firmaları da projeye dahil oldu. Statla beraber buraya metro da geldi. Metro yatırımının yanında çok ciddi bir kavşak düzenlemesi var. Bunların hepsi stada yönelik olarak atılmış adımlar. Çünkü statların dolması ve boşalması anlık meseleler. Bu yüzden bu hesapların iyi yapılması lazım. Mesela bu stat yarım saat içinde boşalacak.”

Başbakan Erdoğan, stat çevresinde kavşak ve metroyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler olacağını da ifade etti.

“2005'te İstanbul'da bir final yaşamıştık, 2009'da yine öyle. Türk Telekom Arena'da bir final rüyanız var mı?” sorusuna da Başbakan Erdoğan, “En yakın zamanda artık bunları yakalayalım” yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası maçında Yeni Malatyaspor'a yenildiğinin hatırlatılması üzerine de “Biz alıştık bu işlere” dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı. 

BAKANLAR, FEDERASYONU BAŞKANI ÖZGENER VE BAZI BAŞKANLAR DA STADI TERK ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi nedeniyle stattan ayrılmasının ardından, bakanlar, federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Başbakan Erdoğan'ın stada gelişinin anonsu sırasında Ultraslan Grubu'nun alkışladığı, bazı tribünlerin ise tepki gösterdiği görüldü. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşması sırasında protestolar çoğaldı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, açılışta her şeyin güzel başladığını ancak yaşananların hoş olmadığını ifade ederek, “Bu stadın en başından beri buraya yapılması düşüncesi Sayın Başbakan'a aittir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu dillendirdi, daha sonra da hükümet olduğu zaman bizlere bürokratlarına talimat vererek, stadın burada yapılmasını sağladı. Şu anda da çevre düzenlemesiyle ilgili yollarla ilgili Sayın Başbakan'ın talimatıyla müthiş bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Statta yaşananların organize olduğunu düşündüğünü ifade eden Akgül, “Bugün burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı. Yaşananların Galatasaray taraftarı tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Organize bir hareketti, nasıl bir organizasyondu bilmiyorum ama çok kötü bir organizasyon yapıldı. Bu akşam çok kötü anılarla buradan ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

"BAŞBAKAN'A YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mahmut Özgener, "Başbakan'a yapılanlar kabul edilemez. Bu stadın yapılmasında tabii ki Galatasaray camiasının payı büyüktür ancak, en büyük pay Başbakan Erdoğan'ındır" dedi. Özgener ayrıca, Bakan Egemen Bağış'ın tepkili sözlerini savunurken, "Bu yapılanlara karşı söylenen her söz doğrudur" diye konuştu. 

AÇILIŞTAN NOTLAR
HAGİ: “HER ŞEY YENİ VE ÇOK GÜZEL”

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi de Türk Telekom Arena'nın açılışında yaptığı değerlendirmede, “Her şey yeni ve çok güzel. Ümit ediyorum ki bu gece çok güzel bir maç olur. Güzel bir gösteri olur. Yeni bir yıla başladık. Yeni bir statta ilk maçımıza çıkıyoruz. Ümit ediyorum ki iyi bir takım oluşturarak, taraftarlarımızı memnun ederiz” dedi.

Rumen teknik adam, şu anda Galatasaray'ın geleceğini inşa etmeye çalıştıklarını aktararak, “Yine başarılarla dolu bir geleceğimiz olmasını istiyoruz. Yeni stadımız Ali Sami Yen'den daha büyük kapasitede. Ümit ediyorum ki oradaki başarılardan daha büyüklerine burada ulaşırız” ifadelerini kullandı.

MAÇ 15 DAKİKA GEÇ BAŞLATILDI
Galatasaray ile Ajax arasındaki açılış maçı 15 dakika geç başlatıldı. Daha önce 20.45'te başlayacağı açıklanan karşılaşma, saat 21.00'de başladı.

TARAFTARLAR GİRECEĞİ TRİBÜNÜ BULMAKTA ZORLANDI
Taraftarlar özellikle metro ile geldiklerinde stada ulaşmakta fazla zorluk yaşamazken, gireceği tribünü bulmakta ise sıkıntı yaşadı. Kapılarda yer alan güvenlik görevlilerinin de bu konuda fazla bilgili olmamalarından dolayı, taraftarların zorlandığı görüldü.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE PROTESTOLAR
Galatasaraylı taraftarlar, yeni stadın açılışı nedeniyle büyük heyecan yaşarken, Adnan Polat'ın konuşmaları stat üzerindeki ekranda yer alınca ıslıklarla tepki gösterdiler.

Stadı tamamlayan TOKİ'nin Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yaptığı konuşma sırasında tribünlerden protestolar yükseldi. Bayraktar, uzun konuşması sırasında yuhalandı.

KONUŞMALAR DUYULMADI
Açılış töreninde ekranlara yansıtılan Başkan Polat'ın konuşmaları, ses sistemindeki sıkıntı nedeniyle duyulamadı. Görüntü ve ışık efektleri ve yapılan dans gösterileri ise statta muhteşem anlar yaşanmasına neden oldu.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA İNTERNET SIKINTISI
Basın tribününde kablosuz internetin olmaması basın mensuplarına büyük sıkıntı yaşattı. Cep telefonu hatlarında yaşanan sorun nedeniyle de gazeteciler kendilerine ait mobil internet modemleriyle internete bağlanamadılar.

ULTRASLAN KALE ARKASINDA
Ali Sami Yen Stadı'nda kapalı tribünde yer alan Ultraslan taraftar grubu Türk Telekom Arena'da kale arkasına geçti. Ultraslan, hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.