Tüh değil TÜF!

Demokrat Gazetesi Genel Müdürü Sami Toksöz Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2019 15:00
Tüh değil TÜF!

Başlığa şaşırmayın sakın! Nedir bu tüf?
- Bir maden midir?
- Nerde kullanılır?
- Bölgemizde nerde çıkartılır?
- Değeri nedir?
- Ve son olarak niye fazla bilinmiyor?
Tüf , Isparta’da şu anda gündemi de meşgul eden pomza madeninin toz halidir . Buna halk arasında “0” numara pomza da denir.
Tüf , çimento imalatında katkı madesi olarak kullanılmaktadır.
Isparta’da , Gelincik olarak bilinen bölgede tüf ocağının olduğu bilinmektedir. Bu ocak 2015 yılına kadar aktif olarak kullanılırken ve çıkan malzeme kayıt son 3 senedir atıl olarak durmaktadır ! ( Not: Yetkililerden aldığımız sözlü bilgiye göre )
Değeri konusuna gelince, pomza ve bims kadar gündemi meşgul etmese de, çimento yapımında kullanıldığı için değerini siz okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.
Gelelim fazla bilinmeme sebebine. Senelerdir bimsblok fabrikası, pomza, yalıtım fabrikasıyla o kadar gündem meşgul edildi ki tabi ki bu gizli kaynağın bilgilendirilme ihtiyacı duyulmadı.
Seçim öncesinde şimdiki Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’i o kadar fazla eleştirdiler ki pomza satışı konusunda, sanki kendi dönemlerinde bu satış olmuyordu. Geçmişe dönük ISBAŞ kayıtları kontrol edildiğinde her şey ortaya çıkacak zaten. Ama işin garip tarafı son 2 senede tüf satışının olmadığını söyleyen ISBAŞ yöneticileri, çimento fabrikalarına giden tüf sorulduğunda cevap veremiyorlar. Peki bu malzeme başka ocaktan çıkarılabilir mi? Tabi ki HAYIR!
Bu kadar değerli bir hammaddenin Belediyenin kendi ocağından çıkarılması ve yetkililerin bundan bi haber! olması da içler acısı bir durum.
Şu anda gündemde olan başkanı saçma sapan konularda eleştirmektense, önceki dönemde yapılan (kasıtlı veya iyi niyetli) yanlışları araştırma ve hesap sorma konusunda herkese görev düşüyor.
İşin özeti fabrika da, pomza da, tüf te, bimsblok da bizim. Yani Isparta’nın Ispartalının malı. Buradan gelecek olan gelirler Isparta’ya yatırım olarak geri dönecek.
Gel gör ki bakıyorsunuz, ne orta da para var, ne ocak, ne malzeme. Bunun hesabını kim vermeli onu da siz değerli Isparta halkının taktirine bırakıyorum…
Şimdilik, bu kadarla yetinelim… Ama, bayram sonrasında ISBAŞ - ISTEM dosyasını ve şu anda atıl durumda olan yalıtım fabrikasını daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğimizi de okuyucularımıza duyurmuş olalım.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.