Turan’da Tural Coşkusu: Tahtacı Kültürünü Yaşatacağız

Turan’da Tural Coşkusu: Tahtacı Kültürünü Yaşatacağız

Yayınlanma:
Turan’da Tural Coşkusu: Tahtacı Kültürünü Yaşatacağız

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Isparta’nın en eski mahallelerinden Turan’da tahtacı kültürünü yaşatacaklarını belirterek tarihi kıraathaneyi kültür evi yapacaklarını söyledi. Mahalle halkının Cemevi talebine de olumlu yanıt veren Tural, ISUBÜ eğitim binalarının hizmete girmesiyle bölgede oluşacak trafik yoğunluğuna karşı belediye yönetimini hiçbir tedbir almamakla suçladı

Seçim çalışmalarını dur duraksız sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, mahalle buluşmaları programına Turan Mahallesinde devam etti. Mahalle buluşmasının düzenlendiği Tahtacı Kıraathanesi’nde coşkuyla karşılanan Tural, “Göreve geldiğimizde Turan’da restorasyon çalışmalarına ağırlık vererek tarihiyi dokuyu koruyacak şekilde projelerimizi ortaya koyacağız” dedi.

turanda-tural-coskusu-tahtaci-kulturunu-yasatacagiz-1.jpg

TARİHİ DOKUYU KORUYACAĞIZ

Turan Mahallesi’nin en eski mahallelerden hatta Isparta’nın kurulan ilk 7 mahallesinden biri olduğunu kaydeden Başkan Adayı Tural “Merkeze çok yakın bir mahalle olmasına rağmen maalesef belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadı. 5 yıl önce buraya gelip sizlere hizmet sözü verenler daha sonra sizlere kulaklarını tıkadı. Sizlere sırtını döndü.

turanda-tural-coskusu-tahtaci-kulturunu-yasatacagiz-2.jpg

Ama endişelenmeyin inşallah 31 Martta adil, eşit hizmet dönemi başlayacak. Tabi şu anda bulunduğumuz yer Tahtacı meydanlığı. Tahtacı kahvesi. Burası Ispartamızın özel noktalarından. Burası Tahtacı kültürünün yaşadığı meydan. Biliyorsunuz bu mahallede yetişmiş bugün çoğu ahirete göç etmiş ustalarımız, teknolojik imkanlar yokken tahta tomruk işeriyle uğraşmış, sadece Isparta’da değil bölge illerde de yapılara, evlere şekil vermişlerdir. hepsine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum.

Geride kalanlara hayırlı ömürler diliyorum. bu tarihi mekanda bu akşam sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum . Artık Turan Mahallesi ile birlikte tüm mahallelerimiz hak ettiği hizmeti en iyi şekilde alacak. Bu mahalle Isparta’nın tarihini yansıtıyor. Maalesef Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilen tarihi evlerin büyük bölümü korunamadı. Sizler bu mahallenin tarihi dokusunun korunmasını istediniz. İnşallah göreve geldiğimizde restorasyon çalışmalarına ağırlık vererek tarihiyi dokuyu koruyacak şekilde projelerimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

turanda-tural-coskusu-tahtaci-kulturunu-yasatacagiz-3.jpg

TAHTACI KAHVESİ KÜLTÜR EVİ OLACAK

Buraya çok amaçlı mahalle sosyal tesisi kazandıracaklarını dile getiren Başkan Adayı Tural “Tesislerimizde öğrencilerimiz için ders çalışma alanları, mini kafeler, kadınlarımız için mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Hatta psikolog diyetisyen avukatların olacağı bu tesislerde dönüşümlü olarak danışmanlık hizmeti verilecek. Isparta'nın en eski yerleşim birimleri arasında yer alan turan mahallesinde Tahtacı mahalle kültürünü yaşatacak bir kültür evini de hemen hizmete sokacağız. Bu kıraathaneyi kültür evine dönüştüreceğiz” dedi.

CADDE VE SOKAKLAR GÜZELLEŞTİRİLECEK

Mahallenin altyapı sorunlarına dikkat çeken Tural “Bu mahalleyi bütüncül bir yaklaşımla ele alıp altyapısını da yenileyeceğiz. Ayrıca cadde ve sokak güzelleştirme çalışmalarına öncelik verilecek. Turan Mahallesi'nde sağlık ocağı var. Ancak yoğunluk nedeniyle yeterli gelmiyor. Aynı sorun Vatan Mahallesinde de var. Göreve geldiğimizde Sağlık Müdürlüğüyle işbirliğinde yeni bir sağlık ocağını mahallemize kazandıracak çalışmaları yapacağız.

turanda-tural-coskusu-tahtaci-kulturunu-yasatacagiz-4.jpg

Mahallede çocuk parkları ve oturma alanlarının yenilenmesi yönünde özellikle hanım kardeşlerimizden talep var. Bunlar belediye için çok küçük işler göreve geldiğimizde sizlerin bu talebine yanıt vereceğiz. Parklarda egzersiz yapabileceğiniz malzemeleri de konuşlandıracağız” dedi. Tural mahalle halkından gelen Cemevi talebine karşılık Turan’da bir Cemevi yapacaklarını da söyledi.

HİÇBİR TEDBİR ALMADILAR

Eski Devlet Hastanesi arazisi üzerinde ISUBÜ eğitim binalarının hizmete girdikten sonra bu bölgede yaşanacak trafik sorununa karşı belediyeyi hiçbir tedbir almamakla suçlayan Başkan Adayı Tural “Hemen yanı başınızda yıkılan Devlet Hastanesi arazisine Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin eğitim binaları yapılıyor. Yapılana karşı değiliz. Elbette yapılacak. Peki bunu yaparken bu bölgenin trafik akışını planladılar mı? Ya da burayı yaparken bu işin uzmanlarına, paydaşlarına soruldu mu? Bu binalar hizmete girdiğinde burada bir trafik yoğunluğu olacak.

turanda-tural-coskusu-tahtaci-kulturunu.jpg

Bu bölge bunu kaldırabilecek güçte değil. Peki duran araçlar için otopark planlamanız var mı? O da yok. Peki bu yükü Isparta trafiği nasıl çekecek? İşte belediye olarak sen burada devreye girmek zorundasın. Önce altyapısını oluşturmak zorundasın. Ama bunların öyle bir vizyonu yok. Bina yapmak mesele değil. Senin işin altyapıyı hazırlamak. İnşallah biz göreve geldiğimizde bu bölgede alacağımız tedbirler ve otopark yatırımlarıyla bu yükü hafifleteceğiz” açıklamasında bulundu.

BİZİ DİNLİYORSUNUZ

Mahalle halkın Başkan Adayı Tural’a teşekkür ederek “Bizleri hem çok iyi dinliyor hem de beklentilerimizin yapılacağının sözünü veriyorsunuz. Sizi inşallah belediye başkanı görmek istiyoruz” diye konuştular.


Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.