Turizm, Sanayi Kadar Önemli Bir Sektör

Turizm, Sanayi Kadar Önemli Bir Sektör

Yayınlanma:
Turizm, Sanayi Kadar Önemli Bir Sektör

42. Turizm Haftası Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Müdür Vekili Osman Çot, turizmin 21. yüzyılda ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz ettiğini söyledi. 

Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Turizm Haftası’ önceki gün yapılan törenle başladı. Saat 14.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet binasının konferans salonunda başlayan açılış programına; Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Posta Başmüdürü Hüseyin Öztürk, Şair ve Yazarlar ile öğrenciler katıldı. 

ÇOT; “TURİST SAYIMIZ 367 BİNDEN 431 BİNE ÇIKTI” 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından hafta ile ilgili olarak günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmayı İl Müdür Vekili Osman Çot yaptı. Çot konuşmasında 21. yüzyılda ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz ettiğini kaydederek şunları söyledi; “1977 yılından itibaren kutlanan turizm haftasının bu yıl 42’ncisi düzenlenmektedir. Isparta, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasındadır. İlimiz, sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İlimizde konaklayan turist sayısı 2016 yılında yaklaşık 367 bin iken, 2017 yılında 431 bin olmuştur. 2017 yılında İlimizde turist sayısı  % 17 artış göstermiştir.  

“BELGELİ ACENTALARIN 

SAYISI 20’Yİ BULDU” 

İlimizde son dönemlerde gül ve lavanta turizmi ile eko-turizm konularında yapılan çalışmalar; Müdürlüğümüzün turizm altyapı yatırımlarına verdiği maddi destekler; festivallere yapılan maddi destekler; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan turizm çalışmalarından sadece birkaçıdır. Bunun yanında gezi turlarının kalitesinin arttırılması ve belgesiz kaçak turlarla seyahat acentacılığının önlenmesi amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce düzenli olarak denetimler yapılmaktadır. Şu an itibariyle Isparta’daki belgeli seyahat acentaları sayısı 20’yi bulmuştur. 

“DAVRAZ KAYAK MERKEZİNDE

12 BİN KİŞİ KONAKLADI” 

Akdeniz’in İncisi, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar ve yatırımlar da devam etmekte olup, kayak merkezine gelen ziyaretçi sayısı her geçen yıl artmaktadır. 2017 yılında Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde yaklaşık 12 bin kişi konaklamıştır. Ayrıca, 2017-2018 kış döneminde, mekanik tesisleri kullananların sayıları, yaklaşık 43 bin kişidir.

“SON YILLARDA LAVANTA 

TURİZMİNDE BÜYÜK ATILIM YAPTIK” 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak birçok çalışmayı yaparken elbette Sayın Valimizin desteklerini sürekli arkamızda hissetmekteyiz. Hedefimiz Isparta7mızın tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır. Bunu da hep birlikte gerçekleştirebiliriz. Bu kapsamda ilimizin yurtiçi ve yurtdışı boyutunda tanıtımına katkı sağlamak için Isparta Gülü, Lavanta, Davraz Kayak Merkezi ve Eğirdir Gölü temalı hatıra pulları basımı gerçekleştireceğiz” dedi. 

“TURİZM, 40’A YAKIN 

SEKTÖRÜ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR” 

Turizm sektörünün 40’a yakın sektörü tetiklediğini anlatan Kılıç, turizmin ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, istihdam yaratan, Türkiye'de de her yıl önemi artan bir sektör haline geldiğini vurgulayan İl Müdür Vekili Osman Çot, yapılacak desteklerle Isparta'da turizmin her geçen yıl daha da büyüyeceğini ifade ederek; “Bölgemiz Göller Bölgesi ekoturizm bölgesi olarak kabul edilmiş ve turizm yönetiminin artık noktasal değil bölgesel hareket edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

“TURİZM SEZONU İLİMİZE, 

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN” 

Sözlerime son verirken, 2018 yılı turizm sezonunun ülkemize ve turizm sektöründe yer alan tüm otel, lokanta ve acenta işletmelerine, halkımız ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına hayırlı ve bereketli olmasını diler, saygılar sunarım. Ayrıca, az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz, Isparta’nın turizm ve kültürel değerlerinin yer aldığı “Isparta” Konulu Fotoğraf Sergisi için, Isparta Sanat ve Fotoğrafçılar Derneği’ne teşekkür ederim” dedi. 

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI 

Törende son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan da turizmin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından ‘Fotoğraflarla Isparta’ konulu serginin açılışı yapıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.