Turizme Bakış Açımızı Değiştirmemiz Lazım!

Turizme Bakış Açımızı Değiştirmemiz Lazım!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2019 13:40
Turizme Bakış Açımızı Değiştirmemiz Lazım!

TBMM Başkanvekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, özellikle gül ve lavanta turizmi konusunda çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Bilgiç, “Turizme bakış açımızı değiştirmek zorundayız, yoksa bu anlamdaki üstünlüğümüzü kaybederiz” dedi. Bilgiç, gündeme ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önemli açıklamalar yaptı. Kanal32 televizyonunda katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yapan Bilgiç, özellikle gül ve lavanta turizmi ile ilgili bakış açısının değiştirilmesi gerektiğine işaret etti.
Bilgiç, “Bizim gül ve lavanta da görüşümüzü ve alt yapımızı değiştirmeliyiz. Yoksa burada üstünlüğümüzü yitireceğiz. İstanbul, Denizli, Uşak, Konya, İzmir çalışıyor potansiyel fark edildi. Bizim de bu noktada bir yol sorununu çözmemiz lazım. Orada ki satılan ürünün kalitesi, yeme içme ve konaklama hizmetlerini kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Alt yapı olarak yapılacak çok iş var. Zihniyet değişimi şart. Baktık mı bütün ovayı mor veya pembe görülecek bir alan olmalı” görüşünü savundu.

Programda seçim sonuçlarından koku sorununa, spordan kente yapılan yatırımlara kadar bir çok konuda değerlendirmeler yapan Bilgiç, Isparta’ya 13 yıldır hizmet verdiğini ve bir çok konuda önemli mesafeler kat edildiğini ifade etti. İşte o programdan en çarpıcı başlıklar:

ISPARTA’DA GÜZEL BİR SONUÇ ALDIK
Yerel seçimlerde Isparta’da güzel bir sonuç aldıklarını kaydeden Bilgiç, “Isparta da güzel bir sonuç aldık. Yıllar sonra yerel idare ile merkezi idare yönetimi birlikte çalışıp, Isparta’nın sorunlarına birlikte çözüm bulacak bir yapıya kavuştu” dedi. Bilgiç, “Ben Ispartalı hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm seçilen arkadaşlarımın da hayırlı işler yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KOKU SORUNUNU ÇÖZDÜK
Seçim sürecinde de sonrasında da kentin en önemli tartışma konularından birisi olan koku sorununun çözüldüğünü kaydeden Bilgiç, Isparta’da arıtmadan kaynaklı bir koku sorununda olduğunu belirterek, eski belediye yönetiminin bu konuyu bir türlü gündemine almadığını söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Bilgiç, “Koku konusu büyük bir sorundu azaldı ama hala biraz var. Deri organize sanayi olarak kalsaydı burayı yapılabilmesi ve çalıştırabilmesi mümkün değildi. Biz arkadaşlarımla karmaya çevirmek için çok uğraş verdik. Yaparken zorlandık. Sonunda başardık. Sonrasında gördük ki ciddi koku sorunu var. Bununla ilgili bir proje yapıldı, maliyet belirlendi. Bir kısmını ortaklar, büyük bir kısmını BAKA üzerinden karşılayabiliriz dedik. Yola çıktık ve tamamladık. Artık burada koku sorunu kalmadı. Sadece organize sanayi atıklarının da taşınması gerekiyordu. Bu esnadan bir günlük kötü koku ile maruz kalındı. Bu bir daha olmayacak son kez oldu. Birde Isparta’da arıtmadan kaynaklanan bir koku da var. Isparta’nın arıtması da yeterli değil. Biz bu konuyu zamanın da belediyemize daha önce bildirdik. Ama onlar bu konuyu gündeme almak istemediler” dedi.

Çevre Bakanı’nın Isparta ziyaretinde konuya hakim olduğunu anlatan Bilgiç, “Neticede Çevre Bakanımız geldi, gördü. Şuan ki 120 Bin kapasiteli yerin büyütülerek 480 bin kişi kapasiteli olacağı müjdesini verdi. Yani 50 milyonluk bir yatırım ile Ocak ayında çalışmaya başlamış olacağız” şeklinde konuştu.

2 YILDA 2 BİN 500 KONUT ÜRETECEĞİZ
Isparta’nın en önemli sorunlarından birisi olan dar gelirli vatandaşlar için konut ihtiyacı konusunda yapılan çalışmaları da anlatan TBMM Başkanvekili Bilgiç, TOKİ’de yeni düzenlemeler yapıldı. Burası bin konuta çıkıyor. Yazışmalar başladı. Eski Gülkent Hastanesi’nin bulunduğu alana da bin 500 kişilik bir yatırım daha istedik. Arazinin devir işlemleri de başladı. 2 yıl içinde 2 bin 500 komut tamamlanmış olacak. Bununla yetinmeyeceğiz bizim hem emeklilerimize, hem de dar gelirli esnafımızı sözümüz var. Yer arayışımız sürüyor. Uygun arazi bulunduğunda buralarda konut yatırımlarımız zaman içinde olacak” bilgisini verdi.

DOSTLUK YOLU KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Isparta – Burdur Dostluk Yolu’nun kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Bilgiç, “Bu yol benim hayalimdi. Burası Özel İdare alanındaydı. Karayollarına devrini sağladık. Yolun yapımı başladı. Geçen gelişimde yolu inceledim. Karayolları Müdürümüz de Isparta’ya ziyarette bulundu. Bizde onları Ankara’da ziyaret ettik ve uzun uzun konuştuk. İnşallah kısa zamanda tamamlanacak. Çünür Otogar kavşağında bir üst geçit meselesini de anlattık. 2020 projelerinde yer alacak. Kolçelik kavşağı’da gündemde, ama öncelik Çünür’de olacak” dedi.

15 gibi kısa bir sürede 400 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldığını anlatan Bilgiç, “Biz 15 ay gibi bir sürede 400 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu yılki planlamaya göre 130 kilometre sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu doğrultuda kaynak kalırsa devam edeceğiz” diye konuştu.

VARLIK SEBEBİMİZ VATANDAŞA HİZMET
Varlık sebeplerinin vatandaşın konfor ve refahını artırmak olduğuna işaret eden Bilgiç, içme suyu alamayan 117 köye güneş enerjisi sistemi kurduklarını hatırlattı. Bilgiç, “İçme suyu alamayan 117 köyümüze güneş enerji sistemi kurduk. Bu vatandaşlarımızı cazibeli su alamadıkları için verdikleri elektrik masrafından da kurtarmış olduk. Bizim varlık sebebimiz vatandaşlarımızın konfor ve refah seviyelerini artırmak. Önümüzdeki 4 yıl içinde hedefimizi tüm köy yollarını sıcak asfalt ile buluşturmak” dedi.

TARIMSAL SULAMADA BÜYÜK ADIMLAR ATTIK
Öte yandan tarımsal sulamada kapalı devre sistem çalışmalarının da yapıldığını anlatan Bilgiç, “Bizim bu konunu da 5 kapalı devre sulama sistemimiz var. Atabey ‘deki sistemin işlemleri tamamlandı. Dış yatırım bu işi üstelendi. Diğerleri ile ilgi projeler bitmek üzere. Isparta’nın başka çaresi yok. Bu sistem bize zenginlik katacak ve israfı önleyecek” şeklinde konuştu.

Kamuoyunda çok tartışılan konulardan birisi olan Dereboğazı duble yolu hakkında da kısa bir değerlendirme yapan TBMM Başkanvekili Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Bu yolla 3-4 milyar liralık bir yatırım gerekiyor. Arkadaşlarımız buraya çalışıyor. İnşallah ihalemiz yapılacak” bilgisini verdi.

ITKM’DE ÖNEMLİ OLAN ORTAYA
BİR İRADENİN KONULMASIYDI
Isparta’nın kronik yılan hikayesi ITKM konusundaki fikirleri de kamuoyu ile paylaşan Bilgiç, “Burada önemli olan bir iradenin ortaya konmasıydı. Benim Şükrü Başdeğirmen’e başkanlığı açıklandığında ilk söylemim ITKM’nin tamamlanmasını sağlaması oldu. Çünkü vatandaşımızın bu konuda çok büyük bir beklentisi var. TMSF ile görüşüldü. İmzaların atılmasını bekliyoruz. Bu sorunu da Isparta’nın gündeminden kısa sürede çıkarmış olacağız” dedi.

ÖĞRENCİ VE ŞEHİR BÜTÜNLEŞMESİNİ SAĞLIYORUZ
Isparta’da öğrenci ve şehir bütünleşmesi anlamında da önemli adımlar attıklarını kaydeden Bilgiç, kentteki iki üniversitenin de önemli bir noktada olduğunu söyledi. Bilgiç, “Bu yıl kayıtlarımız Türkiye ortalamasının çok üstünde. Yüzde yüzü yakalayacağız. Bununla ilgili yatırımlar devam ediyor. Yurt yapmaya devam edeceğiz. Araştırma kapasitelerinin artırılması, bütçe güçlenmesi, yatırım tespiti konusunda desteklerimiz devam edecek. Eski devlet hastanesinin yeri ISUBÜ ye tahsisi edildi. Benim hayalimde öğrenci şehir bütünleşmesi. Bu devir işi de bunu sağlayacak. Gerçek bir üniversite şehri olmamızı sağlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.