Türk Büro Sen Isparta Şubesi Başkanı Özkan Açıklaması

Türk Büro Sen Isparta Şubesi Başkanı Bülent Özkan, Çalışanlara Arazi Tazminatı Ek Ödemelerinin Yapılmasını Talep Etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2011 09:54
Türk Büro Sen Isparta Şubesi Başkanı Özkan Açıklaması

Türk Büro Sen Isparta Şubesi Başkanı Bülent Özkan, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün döner sermayesindeki yetersizliği nedeniyle çalışanlarına ek ödemelerini yapmadığını ileri sürerek, çalışanlara arazi tazminatı ek ödemelerinin yapılmasını talep etti.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı'nca (EUROCONTROL) DHMİ'ne yapılan ödemelerin bir kısmının, her ay düzenli olarak Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne aktarıldığını kaydetti.

DHMİ'den Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan bu ödemenin bu ay yetersiz olduğu ve mevcut kaynaklarının da ödemelere yeterli gelmediği gerekçe gösterilerek, Devlet Meteoroloji Müdürlüğü çalışanlarına ek ödemelerin bu ay yapılamayacağı yönünde bilgi verildiğini belirten Özkan, "Bugüne kadar hiçbir kamu kurumunda 'paramız yok' gerekçesiyle bu ek ödemelerin ödenmediği görülmemiştir. Bu anlamda Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bir ilke imza atmıştır" dedi.

Hava tahmini tutarlılık oranı yüzde 90'ı bulan ve dünya sıralamasında ilk 10'da yer alan Devlet Meteoroloji Müdürülüğü'nün başarısının tamamıyla çalışanlara ait olduğuna dikkati çeken Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kadar özveri ile çalışanlarına mükâfat verileceği yerde, ek ödemelerinin zamanında ödenmeyerek cezalandırılması hakkaniyet ölçüsüyle bağdaşmamaktadır. Türk Büro-Sen olarak, Meteoroloji çalışanlarının ek ödemelerinin bir an evvel ödenerek kurum çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini ve Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı tarafından ödenen tazminatın DHMİ çalışanlarına ödenen seviyeye çıkartılmasını talep ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.