Türk Dünyasının Türkiyeye Bakışı Konferansı

Azerbaycan milletvekili Elman Memmedov, Hocalı katliamının tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirterek, faillerin cezalandırılmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2011 14:29
Türk Dünyasının Türkiyeye Bakışı Konferansı

Azerbaycan milletvekili Elman Memmedov, Hocalı katliamının tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirterek, faillerin cezalandırılmasını istedi.
    
Memmedov, Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva ve Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı ile birlikte Isparta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ''Türk Dünyasının Türkiye'ye Bakışı'' adlı konferansa katıldı. 
 
Azeri vekil Memmedov, bu tür organizasyonlara Hocalı katliamını anlatmak için katıldıklarını kaydetti.
    
"Ermenilerin, Türk dünyasına düşmanlık beslediğini ve bu düşmanlığın her platformda anlatılması gerektiğini" savunan Memmedov, Türkiye'yi bölgenin büyük gücü olarak niteledi.
    
Azerbaycan olarak Türkiye'den büyük beklentiler içinde olduklarını söyleyen Memmedov, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin her bir yerinde Hocalı katliamını anlatan anıtlar dikilmeli, konferanslar düzenlenmeli. Tüm Türk dünyası sesini yükseltmeli ki Ermeniler, Azerbaycan topraklarından çekilsin, soykırımı yapanlar cezalandırılsın. Bunu Türkiye'den bekliyoruz. Çünkü Türkiye büyük Türk dünyasının merkezindedir. Ermeniler bir gecede Hocalı'yı yeryüzünden sildiler. Siz gelmeseydiniz, Türk İslam Ordusu gelmeseydi bugün Azerbaycan Cumhuriyeti yoktu. Bugün de siz bizim her şeyimizsiniz'' dedi.
    
Azerbaycanlıların sesi olan Türkiye'nin, Azerbaycan'ın arkasında duran tek ülke olduğunu belirten Memmedov, Türkiye'nin daha da güçlenmesini istediklerini vurguladı.
    
Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Rüstemhanlı da "Türkiye'nin hem kendi çıkarları, hem de Azerbaycan için Hocalı soykırımını tanıması gerektiğini" söyledi.
    
Hocalı katliamının Türk dünyasının ortak meselesi olduğunu anlatan Rüstemhanlı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları gündeme geldiğinde Azerbaycan Meclisi'nin itiraz ettiğini ve Azeri halkının da büyük tepki gösterdiğini anımsattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.