Türk Filmleriyle Tarihe Yolculuk

Türk Filmleriyle Tarihe Yolculuk

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2020 11:14
Türk Filmleriyle Tarihe Yolculuk

İlk renkli Türk filmi Halıcı Kız, Kuruluş, Mine, Ada, Göl… Hatırlayanınız var mı bu filmleri? Birçoğunuz unuttu belki de… Hepsi Isparta’da çekilen Türk Filmleri… Siz belki unuttunuz ama Atatürk Kütüphanesi kurucusu Mustafa Kemal Pınar, o filmleri yeninden hatırlamanız için “Dünden Bugüne Türk Sineması Film Afişleri Sergisi” açtı.

Hababam Sınıfı, Dağ, Altay’dan Gelen Yiğit, Gönderilmemiş Mektuplar, Halıcı Kız, Kanun Adamı, Mine…. Liste uzayıp gidiyor. Gördüğünüz anda sizi alıp geçmişe götüren Türk Filmleri’nin afişlerini görmek bile, ayrı bir nostalji yaratıyor benliğinizde…
Atatürk Kütüphanesi Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi’nde hafta sonu açılan “Dünden Bugüne Türk Sineması Film Afişleri Sergisi” Isparta’da bir ilk.
Tuhafiyeciler Sitesi’ndeki Atatürk Kütüphanesi Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi sizi büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

İDLİB ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Serginin açılışı hafta sonu düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mevlüt Özil, CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, SDÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Metin Lütfi Çakmakçı ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Atatürk Kütüphanesi Mustafa Kemal Pınar Kültür Sanat Merkezi kurucu ve yöneticisi Mustafa Kemal Pınar, konuşmasına İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonrası şehit olan askerlerimizi anarak başladı.

ISPARTA MUAZZAM BİR FİLM PLATOSUDUR
Pınar, “Sergimizin amacı kültürümüze ve sanatımıza katkıda bulunmak, sinema ve dizi film çekimleri için yapımcıların dikkatini çekmek. Isparta’mızı sosyal faaliyetler açısından da tanıtmaktır. Isparta’da ilklerin yaşanmasını istiyoruz. Bu anlamda ‘Dünden Bu Güne Türk Sineması Film Afişleri Sergisi’ Isparta’da bir ilktir” dedi.
Türkiye’nin ilk renkli filmi olan Halıcı Kız’ın Isparta’da çekildiğini hatırlatan Mustafa Kemal Pınar, “Mine, Ada, Göl, Kuruluş gibi filmlerde Isparta’nın çeşitli köşelerinde çekilmiş Türk filmleridir. Atabey ilçesinde dizi filmler çekildi. Isparta eşsiz doğası ve tarihi ile muazzam bir film platosudur” diye konuştu.

FİLM YAPIMCILARININ DİKKATİNİ
ISPARTA’YA ÇEKMEK İSTİYORUZ
Sergi ile film yapımcıların dikkatini Isparta’ya çekmek istediklerini de kaydeden Pınar, “Sergimizin amacı kültürümüze, sanatımıza katkıda bulunmak, sinema ve dizi film çekimleri için yapımcıların dikkatini çekmek, Isparta’mızın sosyal faaliyetler açısından da tanıtmaktır. Isparta’da ilklerin yaşanmasını istiyoruz. Dünden bu güne Türk Sineması Film Afişleri Sergisi Isparta’da bir ilktir.’’ Dedi.

Serginin açılışına katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Mevlüt Özil de kısa bir konuşma yaparak serginin Isparta açısından önemli bir etkinlik olduğuna işaret etti. Isparta’nın köklü bir kültür sanat tarihine sahip olduğunu dile getiren Özil, konuşmasında Köy Enstitülerinden de söz ederek “Aslında buradaki ruh, Köy Enstitüleri ruhudur. Üretmek, biriktirmek, geliştirmek önemli bir misyondur. Bu misyon varlığını Köy Enstitülerine borçludur. Bugün eğitim sistemine baktığımız zaman Köy Enstitülerine olan özlemimiz daha da artıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum