Türk Kadınlar Birliği 33 Öğrenciye Burs Veriyor

TKB Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, “Derneğimiz Kadınlar için her alanda eşitlik istemeyen bir dernek, bu konuda ilk ve tek en büyük örgütlü Kadın Kuruluşudur. Bu nedenle aramıza katılan 42 yeni arkadaşımızla daha güçlendik” dedi.

Yayınlanma:
Türk Kadınlar Birliği 33  Öğrenciye Burs Veriyor

TKB Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, “Derneğimiz Kadınlar için her alanda eşitlik istemeyen bir dernek, bu konuda ilk ve tek en büyük örgütlü Kadın Kuruluşudur. Bu nedenle aramıza katılan 42 yeni arkadaşımızla daha güçlendik” dedi.

Türk Kadınlar Birliği’nin genel kurul toplantısı geçtiğimiz gün Birliğin Tuhafiyeciler Sitesindeki Merkezinde gerçekleştirildi. Birliğe üye kadınların katıldığı Genel Kurul Toplantısında gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Derneğin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş şunları söyledi:

Derneğimizde göreve başladığımız günden itibaren önce zorlu Pandemi koşulları ile mücadele etmek zorunda kaldık. Dünyada ve ülkemizde insanlar çok zor bir süreçten geçti telafi edilemez kayıplar oldu. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız ve tüm üyelerimizin gayretleri ile çok güçlü bir iletişim ağı kurarak elbirliği ile ihtiyaç sahiplerine gıda giyim ayni ve nakdi yardımlar yaptık.

Bu konuda hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca geçen 3 yıl zarfında ülkemizde meydana gelen doğal afetlerin hepsine yardımlarda bulunmaya gayret ettik. Elazığ ve İzmir depremi Manavgat ve Sütçülerdeki yangınlar, Batı Karadenizdeki sel felaketi olmak üzere ülkemizin neresinde ihtiyaç varsa üyelerimiz ve gönüllülerimizle elbirliği ile çalıştık. Bu derneğin gönüllüsü olmanın olağanüstü bir sorumluluk getirdiğine inanıyoruz. Çünkü Derneğimiz Kadınlar için her alanda eşitlik istemeyen bir dernek, bu konuda ilk ve tek en büyük örgütlü Kadın Kuruluşudur. Bu nedenle aramıza katılan 42 yeni arkadaşımızla daha güçlendik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Derneğimiz 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren 3 yıldır düzenli olarak ilk, orta, lise ve Üniversite olmak üzere 33 öğrenciye burs vermektedir. Bursiyerlerimiz başarılı öğrencilerdir. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak açtığımız el sanatları kurslarımız 2 yıldır devam etmektedir. Üyelerimizin ve gönüllülerimizin yaptığı el işleriyle sergiler ve kermesler düzenledik. Derneğimize gelen STK üyelerini, ADD, TUKD, Siyasi Partiler, Baro İnsan Hakları Komisyonlarını ziyaret ederek fikir alışverişlerinde bulunduk. Derneğimize gelir getirmek maksadıyla Kapodokya, Eskişehir, Antalya, Kıbrıs gezileri yaptık. Yine aynı amaçla kahvaltılar tertip ettik. Ve bu yılın en güzel etkinliği 16 Kasım 2022 tarihinde Valimiz Aydın Baruş’un da katılımıyla Aliköy’de açmış olduğumuz 3 Anasınıfıdır. Bizlere vermiş oldukları teşekkür plaketi hepimizi gururlandırmıştır. Birlik olunca neleri başaracağımızı gördük. Yeni okullar yeni sıınflar açmak için umutlandık. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce yürütülen Aile İçi Şiddet konulu toplantılara 3 aydır katılarak Derneğimiz hakkında bilgi verilmiştir. Genel Merkezimiz çccuk yaşta, erken ve zorla evliliklerle ilgili kız çocukları da çocuktur projesini başarıyla yürütmüştür. Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin desteği ile birçok projeyi hayata geçirmiştir. Biz de Isparta Şubesi olarak Genel Merkezin görevlendirmesiyle eşitlikle mücadelede güvencelerimiz projesi kapsamında Muğla A, Antalya ve Ankara’da yapılan toplantılara katıldık.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.