Türkiye 0-0 Güney Kore

Kritik Avusturya sınavı öncesi futbol olarak vasatı aşamayan Ay yıldızlar, Emre'nin atılmasıyla 10 kiş kaldığı maçta 6.5 yıl sonra huzuruna Trabzon'da seyircilere gol izletiremedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2011 22:10
Türkiye 0-0 Güney Kore

Kritik Avusturya sınavı öncesi futbol olarak vasatı aşamayan Ay yıldızlar, Emre'nin atılmasıyla 10 kiş kaldığı maçta 6.5 yıl sonra huzuruna Trabzon'da seyircilere gol izletiremedi:0-0

En son 4 Eylül 2004'de Gürcistan ile Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Trabzon'da karşılaşan ve sahadan 1-1'lik sonuçla ayrılan ay-yıldızlılar, söz konusu tarihten sonra ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir maça çıktı. Hamburg'da oynayan golcü futbolcu Tunay Torun, Fenerbahçe'nin genç kalecisi Fehmi Mert Günok ve Gökhan Süzen ilk kez milli takımda maç kadrosunda yer aldılar.

Milli takımımız karşılaşmanın ilk yarısında pek de etkili değildi. Oldukça düşük ve sıkıcı temponun olduğu ilk perdede gol sesi çıkmadı. Millilerin saman alevi gibi parlayan ataklarında sonuç çıkmadı. Rakibimiz Güney Kore ise cılız ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı ancak Asya ekibi de gol yollarında etkisiz olunca maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Guus Hiddink oyunu hareketlendirmek için Kazım ve Gökhan Gönül'ü oyuna sürdü. Ay yıldızlılar hafif kıpırdanır gibi olsa da basit pas hataları ve organizasyon yetersizliği nedeniyle net fırsatlara giremedi. 60. dakikada milli takımımız 10 kişi kaldı. Emre 1 dakika önce kendisine faul yapan rakibine aynı şekilde karşılık verince(!) ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı.Milller 75. dakikadan sonra sayısal açıdan eksik olmasına rağmen rakip kalede baskı kurdu. Servet ile Kazım net fırsatlara kırmızı beyazlılar bu fırsatlardan yararlanamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.

HAMİT ÖDÜLÜNÜ ALDI
FIFA tarafından 2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Kazakistan'a attığı gol ile yılın en iyi golü ödülene layık görülen Hamit Altıntop'a Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener tarafından ödül verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.