Türkiye’de Birinci Olduk, Hedefimiz Avrupa’nın En İyisi Olmak

Türkiye’de Birinci Olduk, Hedefimiz Avrupa’nın En İyisi Olmak

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2019 10:47
Türkiye’de Birinci Olduk, Hedefimiz Avrupa’nın En İyisi Olmak

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında Bağlar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Günaydın, 15 yıllık belediyecilik dönemi hakkında açıklamalarda bulunurken, yeni dönem yatırımlarından bahsetti. Günaydın, “Rehavete kapılmak, ayak ayak üstüne atmak yok. Şimdiki hedefimiz Avrupa’nın en iyi illeri arasında hatta en ön sırasına Isparta’mızı yükseltmek” dedi. Günaydın’ın seçim çalışmalarına katılan MHP İl Başkanı Nail Bayram da yaptığı konuşmada “Cumhur İttifakı Gökmen Beyle, Şükrü Bey arasında mı? Niçin birbirlerine bir şey demiyorlar?” diye sordu. x

Kalabalık topluluk tarafından karşılandı
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın seçim çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Günaydın seçim çalışmaları kapsamında Bağlar Mahallesinde kahve toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Günaydın bugüne kadar yaptığı ve yeni dönem projelerini anlattı. Beraberinde MHP İl Başkanı Nail Bayram ve MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin ile mahalle halkıyla buluşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı kalabalık bir topluluk karşıladı.

**Altyapısıyla örnek bir şehir
Başkan Günaydın, Isparta’nın altyapı çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu, yaşanabilir şehir unvanına kavuştuğunu ve yeni dönemde yeni hedefin Isparta’yı Avrupa’nın en iyi şehirleri arasında yer aldırmak olduğunu söyledi. Günaydın, 35 senede 33 km’lik Eğirdir, Isparta yolunun asfaltının yapılamadığını ancak kendilerinin şu anki rakamlarla son dönemde yaklaşık 1400 km’lik asfalt döktüklerini kaydetti. Günaydın, asfalt öncesinde de şehrin yağmur suyu başta olmak üzere tüm altyapısının yenilendiğini aktardı. 2009’da göreve geldiğinde karşılaştığı borç yüküne karşın bunların üstesinden geldiklerini, Isparta’yı Türkiye’nin birincisi yaptıklarını dile getiren Günaydın, Isparta’ya yeni şehirler kurduklarını, kurmaya devam edeceklerini belirtti.

**Hedef Avrupa’nın en iyi şehirlerinden olmak
Isparta’da hizmet etmenin kolay olmadığını, karşısına çıkan tüm engelleri eze eze hizmet yaptığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye’de fabrikalar kuran, üretim yapan, para kazanan üretken bir belediye olduklarını anlattı. Isparta’nın yaşanabilir şehir unvanına ulaştığını ancak kendileri için artık bunun geride kaldığını, bunun yeterli olmadığını belirten Günaydın, “Rehavete kapılmak, ayak ayak üstüne atmak yok. Şimdiki hedefimiz Avrupa’nın en iyi illeri arasında hatta en ön sırasına Isparta’mızı yükseltmek” dedi.
**Projelerimiz internetten kopyala-yapıştır değil
Kolçelik Kavşağına kuracakları yeni şehir ve fuar alanı ile ilgili detayları aktaran Başkan Günaydın, kamuoyu ile paylaştıkları her bir projenin planlı olduğunu, internetten kopyala-yapıştır metoduyla alınan resimler olamadığını söyledi. Günaydın, yeni dönem projeleri için yaklaşık bir yıldan buyana çalıştıklarını belirterek, “İddiamız büyük. Masallarla peynir gemisi yürümez. Bugüne kadar şehrimize yaptığımız projeler ortada. Yeni dönemde bir fabrika daha kuracağız. Türk milletinin ekmek gibi fabrikalara ihtiyacı var, üretim yapan bir Türkiye olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

**Üretime katkı sunmak kötü mü?
Bazı adayların ‘belediyenin işi fabrika kurmak mı, belediye fabrika mı kurar’ yönündeki eleştirilere de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Üretime katkı sunmak kötü mü?” diye sordu. Günaydın, “Biz çalışkan bir milletiz. En büyük özlemim üretimdi, çok şükür bunu da başardık ve yenilerini yapacağız” derken, ISBAŞ’ın bir dönem satıldığını ancak kendisinin bu fabrikayı ve ponza yataklarını söke, söke geri aldığını kaydetti. Bazılarının satmayı alışkanlık haline getirdiğini hatırlatan Günaydın, salonda bulunan vatandaşlara ‘sattıralım mı? arkadaşlar’ diye sordu.
Programda ayrıca Dinarlılar Derneği Başkanı Celalettin Gürdal’ın Dağlıca’da 2009 yılında şehit düşen kardeşi Uzman Çavuş Selçuk Gürdal’ın isminin bir yere verilmesi talebinde bulunulurken, Başkan Günaydın, şehidimizin isminin en iyi yerde değerlendirileceğini belirtti.

MHP İl Başkanı Bayram: “Cumhur İttifakı Gökmen Beyle, Şükrü Bey arasında mı?”
Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın’ın seçim çalışmalarına katılan MHP İl Başkanı Nail Bayram burada yaptığı konuşmada çok önemli bir mesaj verdi ve; “Cumhur İttifakı Gökmen Beyle, Şükrü Bey arasında mı? Niçin birbirlerine bir şey demiyorlar?” diye sordu.
MHP İl Başkanı Nail Bayram, 15 Temmuz süreci ve Cumhur İttifakına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP İl Başkanı Nail Bayram 15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsünün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümete verdiği tam destekle engellendiğini aktardı. Bayram, 15 Temmuz sonrasında oluşan Cumhur İttifakına değindi.
MHP İl Başkanı Nail Bayram konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
**Alınan karar doğrultusunda siyasetimize devam edeceğiz
“15 Temmuzdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız tarafından Cumhur İttifakı kuruldu. Cumhur İttifakının yasal bir zemini vardı, iki genel başkan tüm fedakarlıkları yaparak bugüne kadar getirdiler. Ama yerel belediyecilik anlamında yasal bir zemin olmadığı için centilmenlik adı altında iki genel başkanın aldığı bir karar var. İki genel başkan konuşur ve bizde sayın genel başkanımızın Milliyetçi Hareket Partisinin aldığı kararlar doğrultusunda Isparta siyasetimize devam edeceğiz.

**Her iki adayın ortak noktası niçin Günaydın
Bu arada iki belediye başkan aday adayı çıktı ve aday oldu. Her ikisi de dikkat ederseniz birbirlerine kesinlikle çamur atmıyorlar, tek hedef ne? Milliyetçi Hareket Partisi adayı Yusuf Ziya Günaydın. Niçin acaba birbirlerine bir şey demiyorlar. Yazın tatile gidersiniz çamların altında cırcır böceği olur, cırcır adamı rahatsız eder, göremezsiniz de. Ağustos böceği gibi cırcır hepsi ötüyor. İnanın ki gerçek söyledikleri bir şey yok. Son noktada başkanımız artık çıktı ve söyledikleri söylemleri yalanlayarak tek tek anlattı. İki aday kendi aralarında birbirlerine hiç laf atmazken, her ikisinin de ortak noktası niçin Yusuf Ziya Günaydın. Acaba Cumhur İttifakı Gökmen Beyle, Şükrü Bey arasında mı, yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında mı? Bunu inşallah zamanda gösterecek, göreceğiz”

**Bağlar Mahallesinden tren garına mı gidecek?
MHP İl Başkanı Nail Bayram, diğer parti adaylarının Ispartaray projesine de değindi. Denizli’nin nüfusunun bir milyonun üzerinde olduğunu ve halen orada raylı sistemin bulunmadığını dile getiren Bayram, “ ‘Ispartaray SDÜ, tren garı arasında çalışacak’ diyorlar. Yedişehitler, Zafer, Bağlar mahallesinde oturan bir öğrenci üniversiteye gitmek için gara inecekte üniversiteye mi gidecek. Bu nasıl olacak. Veya OSB’de çalışan bir işçimiz mesaiye gitmek için Zafer mahallesinden bisikletiyle veya arabasıyla tren garına taşıtını kilitleyip trene binip OSB’ye mi gidecek” dedi.

** BAKA’dan aldıkları kredilerle kendilerine işyeri açtılar
MHP İl Başkanı Nail Bayram konuşmasında AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen’in 16 senedir Ticaret ve Sanayi Odasında yönetici pozisyonunda görev yaptığını hatırlatarak, “ITSO’nun yıllık 6 milyon lira geliri var. 16 yıldır orada olduğunu söylüyor. Bu süreçteki ticaret odasının gelirine bakalım. Bu kadar geliri olan bir yerde niçin BAKA’dan içini dahi dolduramadığı ucube bir bina yaptı, niye kredi ile yaptı. Niye ticaret odası başkanı olarak istihdam oluşturacak, dört kişi çalıştırabilecek bir işyeri kurmadı. Ne yaptılar biliyor musunuz? BAKA’dan aldıkları kredi ile kendilerine güneş enerjisi kurdular, kendilerine hayvancılık kurdular, kendi etrafı ile birlikte pizza dükkanı açtılar. Ama BAKA’dan aldıkları krediyle maalesef gidip de tabakhanedeki pis kokuyu önleyemediler. Onu da belediye başkanının üzerine attılar” şeklinde konuştu.

**Kimin kimi yönettireceğini bilemezsiniz
MHP İl Başkanı Nail Bayram konuşmasının sonunda 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyleyerek, “1 Nisan’da Allah izin verirse sizlerin teveccühü ile Milliyetçi Hareket Partisi adayı Sayın Yusuf Ziya Günaydın, hiçbir şey olmamış gibi belediye işlemleri tıkır tıkır devam edecek. Allah muhafaza bir farklılık olursa, arkadaşlar kimin kimi yönettireceğini bilemezsiniz, rahmetli Hasan Balaman’ı bu millet aramazsa namerdim. Dolayısıyla eğer istikrar, samimiyet diyorsanız, belediye başkanımızın projeleri ortada, yaptıkları ortada” dedi.
**Cumhurbaşkanımız Türk İslam aleminin abisi
Genel Başkanımız Türk Dünyasının lideridir
Kim ne derse desin Cumhur İttifakının dışına çıkmayacaklarını söyleyen Bayram, “Sayın Cumhurbaşkanımız 1,5 milyar Türk İslam aleminin abiliğini yaptığı Türkiye Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanıdır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyde Türk Dünyasının bir lideridir. İki liderin aldığı kararlar çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum