Türkiye'nin İlk Bel Okulu Isparta'da

Türkiye'nin İlk Bel Okulu Isparta'da

Yayınlanma:
Türkiye'nin İlk Bel Okulu Isparta'da

Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Isparta Devlet Hastanesi Yunus Emre ek binasında bel ağrısı çeken vatandaşlar için Bel Okul’u açıldı. Bel Okulunda vatandaşlara eğitime verilerek bel ağrısına yönelik fiziksel aktiviteler gösteriliyor

Isparta KHBGS bünyesinde hizmet veren Şehit Yunus Emre Hastanesi’nde Bel Okul’u açıldı. Bel ağrısı çeken vatandaşlara yönelik eğitim verilen ve ağrılarından kurtulmaları için kültür fizik hareketleri gösterilen okulu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz ziyaret etti.

BEL AĞRISI BİR SİNYALDİR

Yavuz ziyarette yaptığı açıklamada “Bel rahatsızlığı dediğimi zaman sırtımızla kalça bölgemiz arasında kalan vücudumuzun sırtımızla kalça arasında kalan bölüme bel diyoruz buranın her türlü rahatsızlıkları aklımıza geliyor bel ağrıları dediğimiz zaman toplumun beklide %80-%90 kesimini ilgilendiren bir rahatsızlık hayatımızın bir döneminde mutlaka bu sıkıntıyı yaşıyoruz bur buradan yola çıkarak hastalarımıza halkımıza bir faydamız olabilir mi diye araştırmalar içerisini girdik bu anlamda bizim hastanemizin fizyotrapi uzmanları ve fizyoterapistlerin olağan üstü çalışmalarını ve gayretlerini gördüm buradan da onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Ne yapabiliriz den yola çıktığımız zaman böyle bir uygulamanın var olduğunu gördüm bel okulu uygulamasının bir çok hastanede olmayan hele Isparta’da olmayan bir uygulamayı ilk olarak Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre ek binamızda gerçekleştirdik. Burada fizyoterapist arkadaşlar eşliğinde yaklaşık bir seansta 10 hastamıza bel ili ilgili egzersizler veriyoruz bu anlamda onların bu hastalığı bu ağrıyı daha düşük düzeyde hissetmelerini ağrılarını gidermelerini geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Buradaki amacımız hastalarımızın hayat kalitelerini yaşam kalitelerini hissetmektir. Bende şahsen hayatımın bir döneminde bu ağrılara çeken biri olarak ne kadar zor ne kadar ağır bir işlem olduğunu sıkıntı olduğunu yakından biliyorum. Bu ünitenin faydalı olacağını düşünüyorum. Şimdi bel ağrılarını birçok sebepleri var önceliği fazla kilolar çekmekte ve doğru nefes alıp vermek var, bir takım eğilirken kalkarken, herhangi bir eşyayı kaldırırken dikkat etmemizi kadar veya yürüyüşümüzdeki ani hareket etmemizden, düşmemize kadar bir çok sebebi var bu anlamda benim söyleyeceklerim şunlar olacak, en azından ağrı bir sinyaldir, bir mesajdır. Vücudumuzun neresinde olursa olsun böyle bir sinyal aldığımızda bu bel ağrısı için elbette yine fizyoterapi uzmanlarımızı ve fizyoterapistlerimizi adres gösteriyorum, o sinyali aldığımızda ilgili bu işin uzmanı hekimlere başvurarak gerekli tıbbi desteği almalarını öneririm” dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Fizyoterapist Emre Goral ise konu hakkında şu değerlendirmede bulundu; “Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Hüseyin Yavuz’a, Op. Dr. Veli Can Yarar Başhekim hocamıza öncelikle teşekkür ediyorum. Bu birimin açılması için çok büyük destek verdiler bel okulu insanlara belin omurgasını şeklini doğru kostürü doğru hareketi ilk başta anlatıp, hastaların anladığı bilinçlendirildiği bir okul sonrasında ise kasların esnekliği gücünü arttırarak beline binen yükün azaldığı ve beline binen ağrıların azaldığı bir mekanizmayı oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu oluşturduğumuz zaman hastalar ve tüm Isparta halkı görecektir ki ağrıları azalacaktır. İnşallah tüm Isparta halkının bel ağrılarının geçmesini bel ağrılarının sıhhate kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

Tedavi için gelen bir bayan hasta ise memnuniyetini dile getirerek şu açıklamayı yaptı; “Benim bel fıtığım ve boyun fıtığım var, sırt ağrılarım var aynı zamanda romatizman var hepsi bir arada olduğu için çok ağrılar çekiyordum. Fakat buraya başladıktan sonra sinirleri gevşetme kasları güçlendirme hareketlerini yaptığımızdan beri faydasını görmeye başladım ağrılarımda hafifleme hissediyorum, fakat bunun sürekliliğinin olması gerektiğini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.