Türkiye'ye Hizmet Veriyor

Türkiye'ye Hizmet Veriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2021 12:18
Türkiye'ye Hizmet Veriyor

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ve BAKA temsilcilerini ağırladı. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile Prof. Dr. Mehmet Saltan tarafından Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (YETEM) karşılanan heyet, YETEM binası içerisinde yer alan Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edindi.

Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Türkiye’nin analiz laboratuvarı
Şehrimizin ve ülkemizin yükselen değeri Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM) ve BAKA işbirliği ile kurulan laboratuvar hakkında katılımcılara bilgi veren SUDUM Müdürü Prof. Dr. Serdar Sezer, merkez bünyesindeki laboratuvarların sadece şehrin ve bölgenin değil tüm Türkiye’nin analiz laboratuvarları haline geldiğini söyledi.

Yerel ve ulusal birçok firmanın ürünlerini analiz ettiklerini belirten Prof. Dr. Sezer, “SUDUM bünyesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı güdümlü projesi desteği ile kurulan uluslararası standartlara sahip test ve analiz laboratuvarlarında Ülkemizin dört bir yanından gelen, hepimizin günlük hayatta kullandığı ürünlerin içerik analizini yapıyoruz. Bunun yanında firma tarafından iddia edilen raf ömrünün de süresini test ediyoruz. Yapılan testi geçen ürünün raf ömrünün sonuna kadar yapısının bozulmadan kalacağını kanıtlıyoruz.” dedi.
Analizlerin yanı sıra firmalara bir nevi üretim danışmanlığı yaptıklarını da belirten Prof. Dr. Sezer, uluslararası standartlar hakkında bilgi sahibi olan merkezin, firmalara yönlendirmede bulunduğunu söyledi.

Ülkemizin kullandığı ürünlerin büyük bir kısmı SDÜ’de analiz ediliyor
Pandemi dönemi ile birlikte tüm Türkiye’nin kullandığı ürünlerin büyük kısmının yoğun bir tempo neticesinde SDÜ’de analiz edildiğinin altını çizen Sezer, merkezin 2020 yılında; bin 500’ün üzerinde numune, 20 binin üzerinde analiz yaptığını belirtti. Ağırlıklı olarak Marmara bölgesinden gelen ürünlerin analizini yaptıklarını dile getiren Sezer, bu sıralamayı Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin takip ettiğini söyledi.

Bölgemizdeki endemik bitkiler tüm dünya için büyük önem taşıyor
Endemik bitkilere sahip bir bölgede bulunduğumuzun altını çizen Prof. Sezer, bölgede verimli bir şekilde bulunan gül, lavanta ve kekik gibi bitkilerin tüm dünya için büyük önem taşıdığını bu ürünlerin doğru prosesle, doğru adımlarla katma değeri yüksek ürünlere dönüşeceğini belirtti. “Ekolojiden Ekonomiye” bilinci ile hareket ettiklerini ifade eden Sezer, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi konusunda işbirliği ile önemli adımlar atılabileceğini söyledi ve hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerden bahsetti.

Heyet, merkezde yer alan Ekstraksiyon ve Ürün Geliştirme, Modern Distilasyon Sistemleri, Modern Ekstraksiyon, Proses Geliştirme, Elemental Anali, Kimyasal ve Fiziksel karakterizasyon ve Uçucu Yağ Laboratuvarlarını da gezerek bu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgede tek olma özelliğine sahip cihazlar ile tüm Türkiye’ye hizmet veriliyor
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ile BAKA temsilcilerinden oluşan heyete, YETEM bünyesinde bölgemize ve ülkemize önemli hizmetler veren “Tasarım ve İmalat Teknolojileri Araştırma Birimi”, “Test ve Analiz Teknolojileri Araştırma Birimi”, “Hızlı Protipleme Laboratuvarı”, “3D Tarama Ofisi”, “İnce Film ve Nano Malzeme Üretim Laboratuvarı”, “Ön Kuluçka Merkezi” hakkında da bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum