Tutar Adaylığını Açıkladı

Mustafa Tutar Adaylığını Açıkladı: "Isparta'nın Adamı Olduğumuz Duruşumuz İle Aşikardır"

Yayınlanma:
Tutar Adaylığını Açıkladı

Mustafa Tutar Itso Başkanı adaylığını açıkladı.

Tutar yaptığı açıklamada "Isparta Ticaret ve Sanayi Odamızın çok kıymetli üyeleri ve çok değerli basın mensuplarımız, şahsım ve ekip arkadaşlarım adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum


​Değerli katılımcılar,Ben, doğup büyüdüğüm, mesleğimi icra ettiğim, evlendiğim, çocuklarımı büyüttüğüm, Isparta’mıza karşı her zaman kendimi sorumlu ve borçlu hissettim. Gerek iş ve sosyal hayatımda, gerekse de Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki görevim süresince ilimize en iyi şekilde hizmet ederek sorumluluğumu yerine getirmeyi kendime ilke edinmiş bir kardeşinizim.


Allah nasip etti, 1 yılı Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı 3.5 yılı da Yönetim Kurulu Başkanı olmaktan gurur duyduğum Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda çok kıymetli ekip arkadaşlarımızla Isparta’mıza hizmet etme şerefine nail olduk. Ekibimizle birlikte hiçbir maddi karşılık beklemeden ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bu süreçte, büyüyen ve gelişen Isparta’yı bir adım daha nasıl ileriye götürürüzü kendimize düstur edindik.


Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 155 yıllık köklü tarihi ile geçmişten günümüze kadar Isparta’nın ekonomisine, sanayisine, tanıtımına, tarımına, turizmine yön veren odamızın çıtasını kaldığımız yerden daha da üstlere taşımak ve projelerimizi devam ettirmek adına tekrar yola çıkma kararı aldık. Kıymetli üyelerimizin yeni dönem için teveccühleri olması halinde aynı anlayış ve istekle projelerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.


​Sizlerin de bildiği gibi Ülkemiz 2 yıl boyunca bütün dünyanın yaşadığı pandeminin ekonomik ve Sosyal birçok olumsuz etkisini yaşadı. Bu süreçte işadamlarımız ve esnafımız sıkıntılar çekmesine rağmen devletimizinde güçlü desteği ile çalışmaya, üretmeye istihdam sağlamaya devam ettiler. İtso olarak bu süreçte bilgi ve tecrübe ile harmanlanmış bir birikim elde ettik. El yordamı ile iş yapmanın dönemi geçmiştir. Stratejik planlamalarla, eğitimlerle iş insanlarımızı buluşturmak, ufuklarını açmak vizyon gerektirir. Bizler bu vizyona sahip olduğumuzu biliyor ve bunu misyonumuz kabul ediyoruz. Teknolojiyi, ileri iletişim ve pazarlama tekniklerini kullanmak, dünyaya açılmak, sanayici ve esnafımıza arz talep dengesinde yeni pazarlar bulmak, onlara karmaşadaki düzeni göstermek, Isparta yı büyütmek, başladığımız işi tamamlamak amacımızdır.


Ticaret ve Sanayi Odası her zaman birlik ve beraberlikten yana olmuştur. Görevimiz süresince, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerimizle ilişkilerimizi Isparta’nın menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde sürdürdük, Bundan sonra da bu anlayışımızla devam ederek, daha güzel işler başaracağımıza inanıyoruz. Ekonomi Kampüsü, ekonomiyi ilgilendiren tüm kamu, kurum ve kuruluşlarına birliktelik sağlayan bir kampüstür bu kampüste ayrımcılığa bencilliğe ve egoya yer yoktur. Odamızın kapısı Ispartalı iş insanlarımıza her zaman bir sivil toplum kuruluşunun gereği olarak ayrımcılık yapmaksızın açık oldu, ve açık olmaya devam edecek!


Sorun çözen, haklara saygılı, uzlaştırıcı, yapıcı ve adaletli olmayı seçtik, seçiyoruz.
Hiçbir arkadaşımız beklenti içinde göreve talip olmaz, çünkü ITSO’da hizmet etmek demek fedakarlıktır, memleket sevdasıdır. Tek isteğimiz Ispartamıza en iyi şekilde güzel hizmetler edebilmektir. Seçimler bir demokrasi yarışıdır, sonuç her ne olursa olsun tüm üyelerimizle ve yöneticilerimizle oturup fikir alış verişi yapmak istiyoruz.


Başlıca çalışmalarımızdan kısada olsa bahsetmek isterim.Görev süremiz içerisinde ihracat rakamımız 295 milyon dolardan 440 milyon dolara, ihracatçı sayımız ise 150 den 201 e çıktı. Bu yükselişte yurtiçi ve yurtdışında belirlediğimiz hedef pazarlara sağlanan ziyaretlerin katkısı büyük olmuştur. Mobilya ve kozmetik sektörü için başlattığımız urge projeleri ile bu rakamın daha da artmasını hedefliyoruz.


2023 ihracat hedefimizi 500 milyon dolar olarak belirlemişken İhracatçı firmalarımızın finansman desteğine daha kolay ulaşmaları amacıyla odamız bünyesinde Türk Eximbank Temsilcilik ofisini faaliyete geçirdik. Artık üyelerimiz bu işlemler için Antalya’ya gitmek zorunda kalmıyorlar.


​Sektörlerin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununun çözümü için mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine ciddi katkılar sunduk, Çünkü biz mesleki eğitimin sadece sektörlerimiz için değil gelecek hayali kuran gençlerimiz ve ülkemizin geleceği adına önemli bir aşama olduğuna inanıyoruz. O yüzden mesleki eğitim iştir, aştır geleceğe güvenle bakmaktır diyoruz.


​Pandemi döneminde hizmetlerin aksamaması adına yürüttüğümüz özverili çalışmalar sayesinde odamız TSE Güvenli Hizmet Belgesi alan ilk kuruluş ünvanına sahip oldu.


​Altını çizerek söylüyorum görev süremiz içerisinde 1.4 megawatlık güneş enerjisi santrali kurduk, kabulü yapıldıktan sonra kendi enerji ihtiyacımızı karşılayıp. Hem de odamıza sabit bir gelir kapısı aralayacağız.
​Üyelerimizin oda içerisindeki ihtiyaçlarını en hızlı şekilde çözümleyebilmek adına önemli adımlar attık. Üyelerimiz için çok önem arz eden bazı hizmetlerin kalitelerini en üst seviyeye çıkardık. Zamanlarını kısalttık, Çünkü iş insanı için bir dakika bile çok önemli bir zaman dilimi. Örneğin, Ticaret sicil gazetesinde yayınlanacak olan ilanlar artık bir haftada değil, tescil işlemini izleyen 2 saat içerisinde yayınlanıp üyelerimize online olarak ulaştırılıyor. Belge talepleri internet üzerinden yapılabiliyor ve odamıza gelmek zorunda kalmadan en hızlı şekilde e imzalı olarak sonuçlandırılıyor. Yine çeşitli işlemler için bankada zaman kaybetmeden artık işlem akabinde ücretlerini odamızdan yatırabiliyorlar.


​ Biliyorsunuz, ​Isparta güllerin olduğu kadar göllerin de şehri. Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su havzası konumundaki Eğirdir Gölü için hayati adımlar attık. ITSO, ilimizde birleştirici bir görev almaktadır. Bölgesel Kalkınma İdaresi’nin kuruluşu ile bu misyonu devam ettirmek istiyoruz. Hedefimizde batıdaki ilk kalkınma idaresini Isparta, Burdur Göller Bölgesi’nde kurmaktır. Bölgesel Kalkınma İdarelerinin ortak hedeflerinden birisi su kaynaklarının düzgün bir şekilde kullanılmasıdır.


​Yıllardır mücadelesini verdiğimiz diğer bir konuda merdiven altı gül suyu üretimi idi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız olarak, gülsuyunun farkındalığının ve öneminin artırılması amacıyla başlattığımız çalışmaları bilimsel bir proje ile taçlandırmak için kolları sıvadık. SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, ITSO üyelerinin ürettiği gülsuyuna içerik analizi yaptıktan sonra doğal ürün sertifikası veriliyor. Bu da gülsuyumuzun maddi ve manevi değerini artırmış oluyor.


Gebze’deki Bilişim Vadisi’ni ziyaret edip, çeşitli temaslarda bulunmuştuk. Amacımız Bilişim Vadisi’nin bir üssünü Isparta’da oluşturmak. Yapay zekâ, makine öğrenmesi ile bu alanda Isparta’ya yeni bir rota çizmek istiyoruz. Bilişim Vadisi desteğiyle odamız bünyesinde, gelecekte önem kazanacak olan veri etiketleme yapmak, geleceğe hazır olmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor.
​Üyelerimiz adına Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, İhracatçılar Birliği, diğer Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte ortak birçok projelere imza attık.


Değerli katılımcılar,
Biz sanayicimizi, esnafımızı bir adım daha ileriye götürebiliyorsak bizim için en büyük mutluluk budur. Göreve geldiğimiz günden bu yana ekibimizle birlikte Isparta’lı iş adamlarımızın en iyisini hak ettiğine inanarak yakışanı layıkıyla yapmaya çalıştık. Bizim iş insanımız yardım sevendir, boş çevirmeyendir , sosyal sorumluluk projelerinde gücünü birleştirerek taşın altına elini koyandır.


İşte bu yüzden, biz böylesine kıymetli böylesine değerli iş insanlarımızı desteklemeli ve yaşatmalıyız.
Yeni yönetim ve meclis üyelerimiz ile birlikte hepimizin Isparta sevdalısı ve Ispartanın adamı olduğumuz duruşumuz ile aşikardır. Birlik ve beraberlik içinde ekip ruhuyla, memleket aşkıyla, emeğe saygıyla adaletle, bu göreve talip olduğumu bildiriyorum, taktir üyelerimizindir.
Seçimlerin ıspartamıza hayırlı olmasını dileyerek tüm üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunarım." Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum