Ücretsiz Tatil Vaadiyle Dolandırıldılar

Bir grup vatandaşın suç duyurusunda bulunmasının ardından Termal tatil köyü hakkında Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2011 19:28
Ücretsiz Tatil Vaadiyle Dolandırıldılar

Afyonkarahisar'da bir Termal tatil köyü tarafından tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia eden bir grup vatandaşın suç duyurusunda bulunmasının ardından Termal tatil köyü hakkında Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Afyonkarahisar'da faaliyetini sürdüren bir tatil köyü hakkında, Şükrü Besler, Erol Yalçın, Leyla Tokay, İrfan Bıçaklı ve Mehmet Ali Gümülü, ücretsiz tatil vaadiyle kandırıldıkları, tesislerde yoğun reklam propagandasıyla baskı altına alınarak ve okuma izni verilmeden zorla sözleşme imzalatıldığı ve hazırlanan sözleşmenin kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu iddiasıyla Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren savcılık, tatil köyü hakkında Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Tatil köyü yetkililerinin anket yöntemiyle kendilerine ulaştığını ve telefonla arayarak 4 gün tatil kazandıklarını söylediklerini belirten Şükrü Besler, şunları söyledi:

"30 kişilik bir otobüsle Afyonkarahisar'a gittik. 2 saatlik toplantının ardından bize hediye tatil belgeleri verileceğini söylediler. Termal tesiste her aileye birer tanıtım elemanı verildi. Tanıtım elemanları 5 saat süren toplantıda devre tatil almamız yönünde ısrarlı davrandı. Ben devre tatil almak istemediğimi belirtmeme rağmen tanıtım elemanları, psikolojik baskı uyguladı. Israrla almayacağımızı söylediğimizde de devreye başkaları girip, bizi bir şekilde ikna etmeye çalıştı. Psikolojik baskıyla okumamıza bile izin verilmeden bir sözleşme imzalattılar. "

Sözleşmeyi okuduğunda kendilerine gösterilen dubleks köşkün değil, iki kişilik stüdyo odanın satıldığını ve kendilerine anlatılan ile sözleşmede yazanların ayrı olduğunu fark ettiğinde yetkililere ulaşarak vazgeçmek istediğini anlatan Besler, 1000 TL ödeme yaptığı takdirde sözleşmeden cayabileceği yönünde bilgi verildiğini söyledi.

Şükrü Besler, "Tesis yetkilileri beni tehdit etti. Isparta ile Afyonkarahisar sanayi ve ticaret il müdürlüklerine şikayette bulundum. Yapılan incelemelerde de haklılığım ortaya çıktı. Benim gibi birçok kişi bu şekilde mağdur oldu" dedi.

Besler, şirket hakkında dava açılmış olmasına rağmen şirketin hala insanları kandırmaya devam ettiğini ileri sürdü. Besler, "Kimse sözleşme imzalamasın. İmzalamış olanlar varsa da tatili kullanmadıkları sürece cayma hakları bulunuyor" diye konuştu.

Şikayetçilerden Leyla Tokay ve Mehmet Ali Gümülü de Termal tatil köyü yetkilileri tarafından dolandırıldıklarını belirterek haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.