Ülkü İlkokulu'nda Anlamlı Seminer

Ülkü İlkokulu'nda Anlamlı Seminer

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2019 12:16
Ülkü İlkokulu'nda Anlamlı Seminer

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Profesör Dr. Mustafa Nuri Dolmaz tarafından Ülkü İlkokulu öğrencilerine ‘’Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimiz’’ konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara göndermiş olduğu yazı gereği Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında öğrencilerde yerli malı kullanma ve ülkemizde yerli olarak üretilen ve tüketilen ürünler ile zenginlik kaynaklarımız konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Bu nedenle Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Profesör Dr. Mustafa Nuri Dolmaz tarafından Ülkü İlkokulu öğrencilerine ‘’Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimiz’’ konulu seminer verildi.
Seminerde konuşan Prof.Dr. Mustafa Nuri Dolmaz; ‘’Ülkemiz tarihi ve kültürel zenginlikleri ile beraber yer altı ve yer üstünde birçok zenginlik kaynaklarına sahiptir. Bugüne kadar birçoğu çıkarılarak kullanıma sunulmuş yine birçoğu da çıkarılmayı beklemektedir. Bu zenginliklerimizi halkımıza sunmak ve fazlasını da katma değer oranı yüksek ürünler olarak ihraç etmek gerekir. Bazı ürünler stratejik değerde ürünler olduğundan, bizlerin de bu amaçla küçük yaştan itibaren öğrencilerimizde bu farkındalığı oluşturmamız gerekir’’ dedi.

Öğrenci velileri ise ‘Yerli Malı Haftasında hep yeme içmeye yönelik etkinlikler yapıldığını, bu yıl ilk defa öğrencilerimize yönelik akademik bir yetkiliden bilgi alındığını, ülkemizin yer altı ve yer üstü zenginlikleri konusunda öğrencilerimizle birlikte kendilerinin de bilgilendiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.