Ülkü İlkokulu’ndan anlamlı bağış

Ülkü İlkokulu’ndan anlamlı bağış

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2020 09:14
Ülkü İlkokulu’ndan anlamlı bağış

Kızılay Kan Merkezi’nin kamu kurum ve kuruluşlarında düzenlemiş olduğu kampanyalar çerçevesinde, öğrenciler kanın yapısı ve kanın önemi konularında bilgilendirildi. Programda kan bağışının önemi üzerinde de duruldu. 

Kan Merkezi Yetkilileri’’Türk Kızılay’ı olarak değerli öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile 2019-2020 yılı eğitim döneminde kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla kampanyalar düzenlemekteyiz. Tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen kan, laboratuvar ortamında üretilmeyen tek kaynağı insan bir tedavi aracıdır. Hastanede tedavi gören hastaların yaşamına devam edebilmesi için mutlaka kan nakline, dolayısıyla kan bağışına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda okulumuzu ziyaret ettik’’dediler. 

Daha sonra kan bağışında bulunmak isteyen gönüllü bağışçıların vermiş oldukları kanlar Kızılay Kan Merkezi yetkililerince okulda kurulan bölümde alındı. Kampanyaya okulda görev yapan öğretmenler, okul çalışanları ve öğrenci velileri destek oldular. Gün boyunca 110 ünite kan bağışı temin edildiği görüldü. Öğrenci velileri’’Böyle bir etkinliğe destek oldukları için başta Isparta Kızılay Kan Merkezi yetkililerine ve Ülkü İlkokulu yöneticilerine, öğretmenlerine teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz küçük yaştan itibaren kan bağışının önemini ve yapılan çalışmaları bire bir görerek şahit oldular. Umarız kan bağışı etkinliği çocuklarımızın da ileriki yaşlarında davranış haline dönüşmesine vesile olur.’’dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.