Ülkü Ocaklarından Milli Eğitimi Protesto

Ülkü Ocakları’ndan protesto Isparta Ülkü Ocakları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yabancı İngilizce öğretmeni getirme projesine Kaymakkapı Meydanı’nda basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2011 11:54
Ülkü Ocaklarından Milli Eğitimi Protesto

Ülkü Ocakları’ndan protesto Isparta Ülkü Ocakları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yabancı İngilizce öğretmeni getirme projesine Kaymakkapı Meydanı’nda basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan yaptığı açıklamada ise; “Göreve geldiği günden bu yana memleket meselelerine yabancı olan, ülke sorunlarını çözmek için sürekli dış destek arayışına giren mevcut hükümet, Yabancı dil eğitimi sorununu çözmek içinde yine aynı yola başvurmuştur.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Her Çocuk Başarabilir” kampanyası kapsamında 40.000 yabancı öğretmen ithal edileceği duyurulmuştur. Gerekçe ise yeni yetişen neslin İngilizceyi kendi anadili gibi konuşabilmesiymiş. Zaten eğitim sistemimizin de en büyük eksiği buydu. Nasıl olsa her köyde bir okul var, çocuklar okumak için bir köyden başka bir köye gitmiyor, birleştirilmiş sınıf uygulamasını çözdük, 60-70 kişilik sınıflarda ders verilmiyor değil mi? Tek sıkıntımız İngilizceyi daha iyi nasıl öğreniriz. Doğru ya, memleket güllük gülistanlık. Buradan mevcut hükümete sesleniyorum. İki dilde eğitim zırvaları yetmedi şimdide bu yolu mu seçtiniz? Yetişen yeni neslin beynini ne kadar bulandırdığınızın farkında mısınız? Size tavsiyem İngilizceyi bırakında ilk önce anadilimiz olan Türkçe hakkında bir yoklama yapın. Ki buna ilk önce kendi milletvekillerinizden başlayın. Bakın bakalım Türkçemiz ne kadar doğru kullanılıyor ve ne kadar değer görüyor. İşyeri tabelalarından gündelik konuşma dilimize kadar her yanımız İngilizce ile örülmüş. Söylemesi çok acı ama memleketimiz resmen yabancı dil işgali altındadır ve ne yazık ki yeni nesillerde bu kültürle yetişmektedir. Emin olun ithal öğretmen uygulaması buna daha fazla çanak tutacaktır. Hem bu memleketin öğretmenlerinin ne eksiği varda ithal öğretmen fikrine kapıldınız? Atama bekleyen İngilizce öğretmeni adaylarının vebalini nasıl ödersiniz? Her çocuk başarabilir diyorsunuz ya hani, başarıp Üniversite bitirenlerin hakkını verdiniz mi ki yeni nesillere ne vaat ediyorsunuz? KPSS sınavında gördük hünerinizi. Yıllarca emek verip, dirsek çürüten, üniversite mezunlarımızın geleceklerini bir sınavla belirlemek sizce ne kadar doğrudur. İnsanların hayatlarını ilgilendiren bu hassas konuda bile hakkaniyetle davranamadınız. Parayla satılan sınav soruları, yandaşlarını kayırma ve daha neler neler. Şimdi soruyorum size ithal edeceğiniz öğretmenleri seçerken bir kriteriniz olacak mı? Onları da sınava tabi tutacak mısınız? Yoksa bu sınav sadece bizim memleketin çocuklarına özel bir ayrıcalık mı? Bu memleket yaptıklarınızı unutmadı unutmayacak. Bence giderayak bu tür salvolarla kendinizi kurtarmaya çalışmayın. Bu davranışınızla en çok ABD’nin desteğini alırsınız Türk Milleti’nin değil. Allah’ın izniyle yaklaşan seçimlerde gideceğinizden bu kampanyayı uygulamaya sokamayacağınız için vicdanım rahat. Milletimiz ’in de vicdanı rahat olsun, Cenab-ı Hakkın yardımı ve milletimizin teveccühüyle 12 Haziranda gerçekleşecek Milliyetçi Hareketin tek başına iktidarında, eğitim müfredatı aslına uygun olarak millileştirilecek, gençlerimiz kendi öğretmenlerimiz tarafından bir doğu, birde batı dili öğrenmek suretiyle çağımıza uygun donanımlarını sağlayacaklardır. Biz yeminimizi ettik, sözümüzü söyledik. Şimdi sıra sende Ses Ver Türkiyem!” diyerek sözlerine son verdi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum