Ulu Çınar 75 Yaşında

Tarihler 1946 yılını gösterdiğinde Isparta sevdalısı Gazeteci Zekai Komsuoğlu tarafından kurulan ve şu anda Gazeteci Emre Altuğ tarafından imtiyaz sahipliği yapılan DEMOKRAT GAZETESİ 75 yaşına girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2022 10:10
Ulu Çınar 75 Yaşında

Tarihler 1946 yılını gösterdiğinde Isparta sevdalısı Gazeteci Zekai Komsuoğlu tarafından kurulan ve şu anda Gazeteci Emre Altuğ tarafından imtiyaz sahipliği yapılan DEMOKRAT GAZETESİ 75 yaşına girdi. Darbelere, ekonomik krizlere ve siyasi baskılara göğüs gererek bugünlere gelen DEMOKRAT, okuyucularının desteğiyle gücüne güç katmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti henüz 23 yaşındayken, 1946 yılında kurulması planlanan Demokrat Gazetesi, aradan geçen 1 yıllık süre zarfında izinlerin alınması, şartların da oluşmasıyla 17 Mart 1947 yılında okuyucusuna ‘MERHABA’ dedi.  Aktif yayın hayatına resmi olarak 17 Mart 1947 tarihinde başlayan gazeteniz Demokrat, hiçbir siyasi baskıya boyun eğmeden günümüze kadar ulaştı. Yayın hayatında on binlerce olaya şahitlik ederek sütunlarına taşıyan Demokrat Gazetesi, Türkiye’nin de ilk kurulan yerel gazeteleri arasında olma özelliği de taşıyor. Kurulduğu ilk günden itibaren; matbaasından, haber merkezine, dağıtımdan, reklam departmanına kadar binlerce insanın İŞ ve AŞ kapısı da olan Demokrat, günümüzde de şehrin en iyi yerel gazetesi olma unvanını da taşıyor.

ISPARTA’DAN TARAFIZ

Demokrat Gazetesi’nin Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Sami Toksöz’de 75. yıl nedeniyle okuyucusuna bir mesaj yayınladı. Toksöz: “Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü bir yerel gazetesinde görev yapmak benim için çok ayrı bir mutluluk ve onur meselesidir. Atalarımızla yaşıt olan Demokrat Gazetesi, yayın hayatı boyunca hiçbir şekilde çizgisinden ve taraf olduğu Ispartasından taviz vermemiştir. Başta okuyucularımız olmak üzere bizlerden manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen bütün Ispartalılara minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz. Dün nasıl ki Isparta’ya yön veren bir çizgimiz varsa bugünde o çizgiden ödün vermeyen bir ekiple yolumuza devam ediyoruz” dedi.

MUTLULUK VE GURUR İÇERİSİNDEYİM

Demokrat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emre Altuğ’da gazetesinin kuruluşunun 75. Yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Altuğ: “Isparta’nın ve Anadolu basınının Ulu Çınarı olan Gazeteniz DEMOKRAT bugün 75. yılına girmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.  17 Mart 1947 tarihinde yayın hayatına başladığı arşivlerce bilinen ve aralıksız 75 yıldır bugüne kadar yayın hayatını sürdüren Demokrat bugünkü gücünü hiç kuşkusuz siz değerli okuyucularından almaktadır. DEMOKRAT, doğru bildiği yoldan şaşmayan bir anlayışla dün olduğu gibi bugün ve yarın da yoluna devam edecektir. Şu anda Milenyum Eğitim Basın Yayın Şirketi bünyesinde yer alan Demokrat Gazetesi’nde Genel Müdür olarak görev yapan Sami Toksöz’e, Yazı İşleri Müdür’ü Tuna Ünal’a Muhabirlerimiz Tuğba Serel ve Büşra Akgün’e, Sayfa Sekreterimiz Emmen Perçin’e, matbaa ve dağıtım ekibimize çalışmalarında başarılar dilerim. Ayrıca şirketimiz bünyesinde yer alan diğer gazetelerimizde çalışan bütün ekip arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bu vesileyle gazetemizin kurucusu Merhum Zekai Komsuoğlu başta olmak üzere hayatını kaybeden herkese Yüce Allah’tan rahmet,  hayatta olanlara da sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.