Umutlarımızı Yeniden Yeşertmek İçin Geliyoruz...

CHP'de Kongre Süreci Devam Ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2019 10:08
Umutlarımızı Yeniden Yeşertmek İçin Geliyoruz...

Kongre süreci yaşayan CHP’de İl Başkanlığına talip olan isimlerden Yalım Halıcı, Demokrat Gazetesi’’ni ziyaret ederek sürece ilişkin değerlendirmeler yaptı. “Umut Biziz” diyerek yola çıktıklarını kaydeden Halıcı, “Isparta’da büyük bir umutsuzluk hakim. Biz umutlarımızı yeniden yeşertmeye geliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde hareketli bir kongre süreci yaşanıyor. Mahalle delegeleri seçimini tamamlayan CHP’de süreç ilçe kongreleri ile devam edecek. İl Kongresinde başkanlık için konuşulan isimler arasında dikkat çeken bir isim de genç fakat tecrübeli siyasetçi Yalım Halıcı.

Halıcı, Demokrat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Ajans32 Genel Yayın Yönetmeni Bora Tüfekli’yi ziyaret ederek sürece ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Halıcı, neden aday olduğunu da anlattı.

1979 Isparta doğumlu olan Yalım Halıcı, genç olmasına karşın tecrübeli bir siyasetçi. İlk, orta ve lise eğitimini Isparta’da tamamladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdikten sonra, yine doğduğu toprakların üniversitesi SDÜ’de yüksek lisansını İktisat Anabilim Dalı’nda tamamladı.

İLK SİYASİ ÖĞRETMENİM ANNEM VE BABAM
Halıcı, siyasete girişinde ailesinin büyük rolü olduğunu “Benim ilk siyasi öğretmenim annem ve babam” sözleriyle özetledi. Halıcı, “Siyasete girişim ailemle başladı. Üniversitede CHP’nin Denizli örgütünde çalışmaya başladım. Babam partinin SHP döneminde Belediye Başkan Adayı idi. Ardından CHP Milletvekili adayı oldu. Annem, Kadın Kolları Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi. Partili bir aileden geliyorum. İlk siyasi öğretmenlerim annem ve babam” dedi.

20 YILDIR AKTİF SİYASET İÇERİSİNDE
Üniversite yıllarında aktif süren siyasi yaşam, TBMM’de milletvekili danışmanlığı ile devam etti. Yalım Halıcı’nın ailesinden sonraki siyasi öğretmeni ise Isparta’da adından sıkça söz ettiren başarılı politikacı Isparta eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner oldu. 4 yıl Mevlüt Coşkuner’in danışmanlığını yapan Halıcı, ardından rahmetli Ali Haydar Öner ve CHP’nin Isparta’daki son milletvekili İrfan Bakır’ın da danışmanlıklarını yaptı.
Halıcı, o süreci “Üniversitede partinin gençlik kollarında çalıştım. 2003 yılında Milletvekili Mevlüt Coşkuner’in danışmanı olarak çalışmaya başladım. Mevlüt bey de ikinci siyasi öğretmenimdir. Ailemden sonra. Aktif bir süreç yaşadım. Mevlüt Bey Isparta’nın sorunlarına yakından eğildi. Ben de o dönem aktif olarak onun yanındaydım. Gece gündüz çalıştık.

4 sene Mevlüt Coşkuner ile çalıştım. 1 sene rahmetli Ali Haydar Öner’in danışmanlığını yaptım. 3,5 sene kadar da İrfan Bakır ile çalıştım. 20 sene aktif siyasetin içerisindeyim. Bunun 8,5 senesi Milletvekili danışmanlığı ile geçti. 2 dönem il yöneticisi olarak çalıştım” diye anlattı.

Gıda Mühendisi Özlem Halıcı ile evli olan ve iki çocuk babası Yalım Halıcı, CHP’de birleştirici bir döneme liderlik etmek istediğinin işaretlerini verdi.

KİŞİSEL EGO VE HIRSIMIZ YOK
İl Başkanlığına adaylık sürecinin kişisel ego ve hırslarla ilgili olmadığını anlatan Halıcı, “Adaylık sürecim, kişisel ego ve hırs değil. Parti tabanından gelen istek ve öneriler üzerine biz de bir alternatif yaratalım istiyorum. Yeni ve farklı bir jenerasyonun bakışını partimize taşımak istedik. Kongre dönemi, bizde demokrasi şöleni şeklinde geçer. Aday olan başka büyüklerimiz, ağabeylerimiz var. Bu bizim partimizin zenginliğidir. Kişisel hırslarla ilgili bir süreç değil. Herkesi kapsayan bir ekip hareketi. Partimizin içinde herkese kucak açtık. Büyük bir birlikteliği oluşturmak, sevgiyi saygıyı inşa etmek için yola çıktık” ifadelerini kullandı.



EZBER BOZAN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
Yerel seçimlerde büyükşehirlerde yakalanan ivmenin toplumu motive ettiğini kaydeden Halıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanlıklarında yakalanan ivme toplumu önemli ölçüde motive etti. Bu motivasyonu Isparta’ya da aktarabilmemiz gerekiyor. Isparta’da ne yazık ki sadece Gönen’de belediye seçimlerini kazanabildik. Bu seçim sürecinde kimse kötü niyetli değildi. Ancak seçimlerde o arzu ettiğimiz ahengi yakalayamadık. O ahengi yakalamaya adayız. Milletvekilimizi kazanmamız lazım. İlçelerde en az yarısını almamız lazım. CHP ilçelerin en az yarısında her an yarışmaya hazır. Ortak aklı hakim kılmalıyız. CHP’nin 6 okunda her soruna çözüm var. Ezber bozan çalışmalar yapmaya çalışacağız” dedi.

ISPARTA HALKINA KUCAK AÇACAĞIZ
Göreve gelmesi durumunda sadece partiyi değil, toplumu kucaklayan bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını kaydeden Halıcı, “CHP üyesi olmayanları da kucaklayan bir anlayışla yola çıkıyoruz. Isparta halkına CHP olarak kucak açmaya talibiz. Zaman zaman yapacağımız halk günleriyle, çarşıda pazarda Ispartalılarla birlikte olacağız. Toplumun hiçbir kesimiyle sorunumuz yok. İlçe örgütlerimizle bütün olarak çalışacağız. Yönetim kurulumuz içerisinde ilçe temsilcilerimiz olacak. Toplantılarımızı ayda bir farklı ilçelerde yapacağız. Cumartesi günleri halk günleri yapacağız partide. Partili olamayan yurttaşlarımız da derdi olan, sıkıntısı olan, bizimle dertleşmek isteyen herkesi partimize bekliyoruz. Çözüm odaklı çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkan Adayı Halıcı, “Isparta’yı kucaklayıp partiyi büyüteceğiz. İçe dönük bir yönetim anlayışı içinde olmayacağız. Milletvekilimiz yok, o boşluğu dolduracağız. Belediye başkanımız yok o boşluğu dolduracağız. Belediye meclisinde şu anda 4 tane İYİ Parti kontenjanından arkadaşımız var. Yerel sorunlara daha fazla eğileceğiz. Belediye Meclisi üyelerimizle birlikte önemli çalışmalara imza atacağız” mesajı verdi.

GENÇLİK KOLLARIMIZ SİYASET OKULU GİBİDİR
Gençlik Kollarına büyük önem verdiklerini anlatan Halıcı, “Gençlere büyük önem veriyoruz. Eski jenerasyonla yeni jenerasyonu kaynaştıracak bir yapı oluşturacağız. Gençlik kollarımızı büyüteceğiz. Çok güzel çalışmalar yapıyor gençlik kollarımız büyüterek devam ettireceğiz bu ivmeyi. Gençlik kolları bizim için bir siyaset okuludur aslında. İnsan yetiştirmek önemli. CHP kültürü almış, Atatürkçülük kültürü almış gençler yetiştireceğiz” dedi.



Parti menfaatleri ekseninde çalışma yürüttüğünü anlatan Halıcı, “CHP menfaatleri için yola çıktık. Bu bir özveri işi, fedakarlık işi. Kırıcı bir siyaset izlemeyeceğiz. Mevcut İl Başkanımız Ahmet Kürkçü ve ekibi genel merkezle istişare halinde. Genel Merkezimizin tavsiye niteliğinde tek aday yönelimi var. Bunu da süreç içerisinde elbette değerlendireceğiz. Parti menfaati ne gerektiriyorsa o adımları atarız. Siyaset zordur, biz zora talip olduk. Parti tabanından gelen isteğe kulaklarımızı kapamazdık. Kimsenin adamı değiliz. Kimseye karşı da aday olmadık. Önümüzdeki günlerde resmi açıklama yaparak adaylığımızı açıklayacağız” şeklinde konuştu.

UMUT BİZİZ
Halıcı, “Umut Biziz Hareketi olarak yola çıktık. Umudu örgütlemeye geliyoruz. Isparta’da bir umutsuzluk var. O umutları yeşertmeye geliyoruz. CHP önemli bir güçtür. İktidarın en büyük alternatifidir. Mevcut iktidar Isparta’nın sorunlarını Türkiye’nin sorunlarını çözememektedir. Farklı dile, farklı sese ihtiyaç var. Kırıcı olmayan bir dile ihtiyaç var. Dünya ve Türkiye eskisi gibi değil. Büyük sorunlar var, bizim de büyük çözümlerimiz var. Çözüm Atatürk ilke ve devrimlerinde” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum