Ünlü Sanatçı Saçıntı Eğirdir’de

Ünlü Sanatçı Saçıntı Eğirdir’de

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2022 23:17
Ünlü Sanatçı Saçıntı Eğirdir’de

Isparta'ya bir tiyatro programı için gelen ünlü sanatçı Müfit Can Saçıntı Eğirdir'de bir gün konakladı. Bugün sabah saatlerinde Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ü ekibi ile birlikte ziyaret eden Saçıntı Başkan Veli Gök'le uzun süre sohbet ederek Eğirdir'de olmaktan mutluluk duyduğunu ve Eğirdir'in çok güzel olduğunu ifade etti.

Nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlere teşekkür eden Başkan Veli Gök Eğirdir elması ve Eğirdir hatırası hediyeleri takdim ederek Eğirdir'e tekrar beklediklerini ve Eğirdir'de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Mandıra Filozofu filmi ile yediden yetmişe herkesin tanıdığı Müfit Can Saçıntı astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokulu Doğubeyazıt‘ta, liseyi Kartal'da bitirdi. Müfit Can Saçıntı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT'de çalışmaya başlayınca terk etti. İşte Müfit Can Saçıntı hakkında merak edilenler.

MÜFİT CAN SAÇINTI KİMDİR?

Müfit Can Saçıntı 1968'de Çorum'un ilçesi Sungurlu'da doğdu. Astsubay olan babasının görevleri nedeniyle ilkokulu 7 ayrı okulda, ortaokulu Doğubeyazıt‘ta, liseyi Kartal'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT'de çalışmaya başlayınca terk etti. Öğrenciliği sırasında “Yarın”, ““Genç İnsan”, “Otomobil”, “Boom Müzik” gibi dergilerde çalıştı. Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev aldı.

1990 yılında Olacak O Kadar isimli televizyon programıyla senaryo yazarlığına başladı. On sene boyunca Levent Kırca'nın Olacak O Kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı. 1993 yılında ATV‘nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı. Onat Kutlar'ın isteği üzerine “Geldiler” isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.

Televizyonlarda önce 1996 yılında önce Kanal 6'da sonra 2002 yılında Kanaltürk'te “Aranan Adam” adında bir gırgır programı yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı. 1997'de Ersin Pertan'ın Kuşatma Altında Aşk isimli sinema filminde rol aldı.

2014 yılında senaryosunu Birol Güven'in kaleme aldığı “Mandıra Filozofu” adlı filmi yönetti; Rasim Öztekin ve Ayda Aksel ile birlikte başrol oynadı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.