Unutmayın, Kanser Tedavi Edilebilir

Unutmayın, Kanser Tedavi Edilebilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2019 10:47
Unutmayın, Kanser Tedavi Edilebilir

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı-Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Recep Çetin 1-7 Nisan Kanser Haftası sebebiyle yaptığı bilgilendirmede, kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna işaret etti. 

Yapılan açıklamada; “Kanser kelimesi ilk olarak, milattan önceki yıllarda yara anlamında kullanılmıştır. Kanser, vücudun temel yaşam ünitesi olan hücrelerimizden gelişir. Hücrelerin kontrolsüz çoğalması kanser kitlelerinin gelişmesine neden olmaktadır. Kanser çevresel ve genetik nedenlerle gelişmektedir. Çevresel etkenlerin bazılarını değiştirmek kişinin kendi elindedir. Bunların en önemlisi sigaradır. Sigara pek çok kanserin etiyolojisinde yer almaktadır.

Kanserin önemi, erken tanı konulduğunda tamamen tedavi edilebilmesidir. Bu açıdan bakarsak kanser hastalığı dünyanın en önemli sağlık problemidir. Kanserle mücadele edebilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve mücadele yollarını öğretmek gerekmektedir. Tıp dünyasının gelişmesi, insanların eskiye göre daha bilinçli yardım talepleri, birçok insanı kanserden kurtarmaktadır.

Kanserin tedavi edilebilen bir hastalık olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Özellikle erken tanı konulduğunda kür sağlanabilmektedir. Erken tanı için dışkılama düzeni değişikliklerinde, ağız ve makat yoluyla kan gelmesi durumlarında veya vücutta ortaya çıkan şişliklerde mutlaka hekime müracaat edilmelidir. Herhangi bir bulgu olmasa bile, belirli yaşlardan itibaren tarama programlarına dahil olunmalıdır.

Üniversite hastanemiz, gerek tanı gerekse tedavi anlamında tüm donanıma sahiptir. Pek çok ileri tetkik hizmeti hastalarımıza sosyal güvenlik kapsamında sunulmaktadır. Tedavi anlamında dünyada uygulanan tüm modeliteler eş zamanlı olarak hastanemizde deneyimli öğretim üyeleri tarafından uygulanmaktadır.

Kanser haftası münasebetiyle Cerrahi Onkoloji ailesi olarak halkımıza kanser hastalığı konusunda, gerek korunma, gerek tanı gerekse tedavi konusunda sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bildirir, sağlıklı günler dileriz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.