Ünverdi: 'Öner Yol Projesini Engellemiştir'

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi “Beş senedir çıkmaza giren ve bürokratik engellere takılan Uluborlu – Senirkent karayolunu kısaltarak tehlikeli virajları ortadan kaldıran ve imar dışında bulunan 700 metrelik yolun açılması Cumhuriyet Halk Partisi

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2011 10:30
Ünverdi: 'Öner Yol Projesini Engellemiştir'

Uluborlu Ak Parti İlçe Başkanlığı Isparta Ak Parti 1.Sıra Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç’in konuşmacı olarak katılımıyla bir toplantı düzenledi. Saray Kahvehanesinde yapılan toplantıda Bilgiç’in ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi “Beş senedir çıkmaza giren ve bürokratik engellere takılan Uluborlu – Senirkent karayolunu kısaltarak tehlikeli virajları ortadan kaldıran ve imar dışında bulunan 700 metrelik yolun açılması Cumhuriyet Halk Partisi Isparta 1.Sıra Milletvekili Adayı eski Vali Ali Haydar Öner tarafından engellenmiştir.” dedi.

Başkan Ünverdi “Sayın Öner’i Isparta Valiliğine atanmasından sonra ziyaret ettiğini, yol sorununu aktardığını, kendisinden önceki dönemde açılacak yolu imar planı içerisine alarak açmak istediklerini fakat, tarım arazilerinin kullanılması ile ilgili Toprak Koruma Kurulu’na bu bölgenin imara açılması ile ilgili bürokratik engele takıldığını fakat Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yolu kendilerinin açabileceğini ifade ettiğini ve Isparta İli Toprak Koruma Kuruluna Antalya Bölge Müdürlüğünün müracaat ettiğini, kurul kararı olursa yol ihalesinin yapılabileceğini ifade ettiğini aktardı.

Sayın Öner’in kendi yanında bölge Müdürünü aradığını ve yolun ihale edilmesini rica ettiğini, ihale süreci sonuçlanıncaya kadar Toprak Koruma Kurulu kararının kendisi tarafından kuruldan geçirileceğini söylediğini ve Bölge Müdürünün de yol ihalesini yaptığını ifade etti.

Valilerin görevinin İlde koordinasyonu sağlamak olduğunu ifade eden Ünverdi “Sayın Öner Tarım İl Müdürlüğü, Karayolları, Belediye ve Başkanı olduğu Toprak Koruma Kurulu arasında ki koordinasyonu sağlayamadığı için Kamu Yararı Kararı alamamış ve ihale iptal edilmiştir. Sayın Öner Milletvekili Adayı olduktan sonra daha iyi anlıyorum ki Ak Parti’li bir belediye olan Uluborlu’nun yol işini çözmek istememiştir. Valilik yaparken bile adaylığının hesabını yapmıştır. Uluborlu’nun hizmetini engellemiştir. Aynı yol sorununu yeni atanan Valimiz Memduh Oğuz’un ilçemizi ziyareti sırasında kendilerine aktardığımızda Sayın Ulaştırma Bakanımız Mehmet Habib Soluk’u Uluborlu’dan telefonla arayarak Toprak Koruma Kurulu’na gelmesi gereken Kamu Yararı Kararını 24 saat gibi kısa bir zamanda faks ile alarak Uluborlu yol sorunundaki bürokratik engeli bir telefonla çözmüştür.

Sayın Öner’in de en baştan yapması gerekenin bu olduğunu fakat kendi siyasi emelleri doğrultusunda hareket ederek yolun açılmasına engel olduğunu, Valilik yaptığı dönemde kibar ve beyefendi bir üslupla tanıdığımız Öner’in aday olduktan sonra farklı bir kişiliğe büründüğünü, kendisini anlamakta zorluk çektiğini ifade ederek sanki Isparta’da aday yokmuş gibi kendisinin birinci sıra aday gösterilmesinin doğru olmadığını, Uluborlu’ya gelecek bir hizmeti engelleyen zihniyetin Isparta’ya bir faydasının olmayacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.