Vali Baruş Deregümü ve Kayı Köylerinde Vatandaşlarla Biraraya Geldi

Vali Aydın Baruş; çalışma ziyareti kapsamında Isparta Merkeze bağlı Kayı ve Deregümü köylerini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Vali Baruş Deregümü ve Kayı Köylerinde Vatandaşlarla Biraraya Geldi

Vali Aydın Baruş; çalışma ziyareti kapsamında Isparta Merkeze bağlı Kayı ve Deregümü köylerini ziyaret etti. Köylerde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi, vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya geldi.

İlk olarak Kayı köyünde vatandaşlar ile bir araya gelen Vali Baruş burada yaptığı konuşmada “Köy ziyaretlerimiz kapsamında vatandaşlarımızla birebir muhatap olmak sizlerin gönlünden geçenleri öğrenmek, köyümüzle ilgili yapılması gereken hususları yerine getirebilmek üzere il müdürü arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz. Köylerimizdeki en büyük sorun genç nüfusun şehirlere gitmesi. Ama Kayı köyümüzün şöyle bir avantajı var. En azından şehirde çalışanın bile köyde oturma imkanı var. Kurumlarımız olarak çiftçimize, köyümüzde yaşayan vatandaşlarımıza şehirde ne varsa burada da onun olması, altyapı hizmetlerinden yararlanması ve ekonomik geçim kaynaklarını çeşitlendirmek için her türlü projeye destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Köy demek tarım demek, üretim demek, topraklarımız işlenmediği takdirde ülkemizin üretimi ve ekonomisi için ciddi bir kayıp olur. Onun için topraklarımıza sahip çıkalım, üretimimizi devam ettirelim” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Baruş vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Sonrasında Kayı İlkokulu ve Anaokulu’nu ziyaret eden Vali Baruş öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

İkinci durağı Deregümü köyü ziyaretine köyün okulundan başlayan Vali Baruş; anaokulunda minik öğrencilerle bir araya gelerek etkinliklerine katıldı. Ardından 2. Sınıf öğrencilerinin dersine katılarak öğrencilerle uzun uzun sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.