Vali Memduh Oğuz Yenişarbademli'de

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yenişarbademli ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sürdürülen yol yapım çalışmaları inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2011 14:40
Vali Memduh Oğuz Yenişarbademli'de

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yenişarbademli ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sürdürülen yol yapım çalışmaları inceledi.

Vali Oğuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım ile birlikte Yenicami Mahallesi'ni ziyaret etti. Asfaltlama çalışmalarının başlayacağı mahallede, Yenişarbademli Kaymakam Vekili Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Belediye Başkan Vekili Haşim Uçar, İl Genel Meclisi üyeleri Yaşar Akgül, Yalçın Sağlam, muhtarlar ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Oğuz, cadde ve sokaklarda incelemelerde bulunarak, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahalle sakinlerinin, bozuk yollar nedeniyle uzun süredir yaşadıkları sorunlara dikkati çeken Oğuz, "Sizler toz içinde otururken, biz Vali Konağı'nın bahçesinde yeşillik içinde oturamayız" dedi.

Vali Oğuz, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki yol yapım çalışmaları da inceleyerek, mahalle sakinlerinden sorunları hakkında bilgi aldı.

İl Genel Meclisi Üyesi Yaşar Akgül, milli park ve sit alanında bulunan ilçede özellikle imar konusunda sorunlar yaşadıklarını söyledi. Pınarbaşı mahallesinde kanalizasyon sisteminin olmadığını, belediye imkanlarıyla yapılmasının çok zor olduğunu anlatan Akgül, Vali Oğuz'dan sorunların çözülmesi için yardım istedi.

Ardından, bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Oğuz, Yenice ve Pınarbaşı mahallesindeki yolların belediyenin sorumluluk alanında olmasına rağmen, vatandaşların mağdur olmamaları için İl Özel İdaresi ekiplerince yapıldığını belirtti.

Köyler için ödenek sağlandığını ama bu imkandan belediyeler için yararlanamadıklarını belirten Vali Oğuz, şöyle konuştu: "Devlet işlerinde harcamalar ödenekle olur. Yani (Ahmet efendinin maaşı biraz fazla geliyor ondan 250 lira keseyim de Mehmet efendiye vereyim) diyemezsiniz, yapamazsınız. Aynı şekilde köy hizmetleri için ayrılmış imkanlarımız var, ama şehirlerde kullanamıyoruz. Çok ihtiyaç olduğu halde yapamıyoruz. Bazen belediyelerde su ihtiyacı oluyor, sondajını bile yapamıyoruz" dedi.

Vali Oğuz, Yenişarbademli'deki bozuk yolların, vatandaşların sağlığını tehdit eder hale geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Yenişarbademli'de çok önemli bir acil ihtiyaç vardı. Mahallelerdeki geçiş yolları çok fazla toz oluyordu. İnsan sağlığını tehdit ediyordu. Hem mutsuz ediyor, hem huzursuz ediyordu. Bu duruma çare bulmak lazımdı. Arkadaşlarıma, (Gerekirse kendi özel harcama imkanlarımdan, hatta ağırlama giderlerinden tasarrufa giderek Yenişarbademli'nin bozuk yollarını yapalım) dedim. Yaklaşık 15 gün önce İl Genel Meclisi'nde sorunları konuştuk. (Yaparız) dedik ve şimdi geldik yaptık" dedi.

Yenişarbademli'nin ilgilenilmesi gereken birçok sorunun olduğunu ifade eden Vali Oğuz, Yenişarbademli ile özel olarak ilgileneceğini kaydetti.

Belediye Başkan Vekili Haşim Uçar da, ilçenin sorunlarına gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali Memduh Oğuz'a teşekkür etti.

-BOZUK YOLLARI PROTESTO ETMİŞLERDİ-
Yenice Mahallesi sakinleri, 4 yıl önce yörede yürütülen kanalizasyon çalışmalarının ardından bozulan yolların yapılmamasına tepki göstererek, yüzlerinde toz maskeleri ve üzerlerinde "Yol lüks değil, ihtiyaçtır", "Siyaset değil, hizmet bekliyoruz", "Duble yol değil, sadece asfalt istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüş düzenlemişlerdi.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ise, belediyenin önceki dönemden kalan borçları nedeniyle hizmet sunmakta zorlandıklarını bildirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.