Vali Memduh Oğuz'dan Okul Ziyareti

Vali Memduh Oğuz okul ziyaretleri kapsamında Isparta’nın başarılı oklularından olan Mehmet Köse İlköğretim Okulunu ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 11:28
Vali Memduh Oğuz'dan Okul Ziyareti

Vali Memduh Oğuz okul ziyaretleri kapsamında Isparta’nın başarılı oklularından olan Mehmet Köse İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
   
İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Okul Müdürü Mehmet Çelikkol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından karşılanan Vali Oğuz, sınıf ziyaretlerinde bulunarak çocuklarla bir süre sohbet etti.
   
Vali Oğuz; “Sayın Bakanımızdan ödül olarak Isparta’ya okul yaptırmasını istedim”   Isparta’nın eğitim yatırımlarında beklediğinden daha fazlasını bulacağını belirten Vali Oğuz; “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir törene katılmıştım. Orada milli eğitim bakanımızla görüştük, Sayın Bakanımız Isparta’nın YGS’de elde ettiği başarıdan dolayı bizleri tebrik etti. Bende; Sayın Bakanım tebrik ettiniz ama biz aynı zamanda ödülde istiyoruz ve ödül olarak da Isparta’ya okul yaptırırsanız Isparta halkı ve eğitim camiası daha iyi motive olur dedim. O nedenle Isparta eğitim hizmetlerinde beklediğinden fazlasını bulacak ve somut güzel yatırımlar olacak inşallah” dedi.

Vali Oğuz; “Tahlil sonuçları olumlu olan sütleri çocuklarınıza güvenle içirin” 
Vali Oğuz, okullarda öğrencilerin dağıtılan sütleri güvenle içmelerini isterken, okul müdürlerini ise bir kez daha uyararak tahlil sonuçları gelmeden süt dağıtmamaları konusunda uyardı.

Eskiden okullarda süt tozu dağıtıldığını ifade eden Vali Oğuz; “Eskiden okullarda dışarıdan gelen süt tozu dağıtılır ve suyla karıştırıldıktan sonra çocuklara dağıtılırdı. Çocuklarda bunu içmek istemezlerdi, çok şükür bugün kendi üretimimiz olan doğal süt dağıtılıyor. Ancak çok dikkatli olmak gerekiyor, çünkü süt kolay bozulabilen bir besin maddesi, bizde bozulmasın diye çok özen gösteriyoruz ve o doğrultuda konuyu iyi takip ediyoruz. Kontrollerimizi, tahlil ve testlerimizi çok iyi yapıyoruz. O nedenle aileler sütleri çocuklarına güvenle içirebilirler.

Buradan okul müdürlerine söylüyorum, laboratuar sonuçları olumlu olmayan sütleri çocuklara kesinlikle içirmeyin, bu kadar net söylüyorum. Evet, tahlil sonucu alındı ve sonuç içilebilir olumlu diye geldi, bunu milli eğitim müdürlüğüne bildirerek onlarında teyidini aldıktan sonra çocuklara güvenle içirin.

Belki bu projenin başarılı olmasını istemeyenler olabilir, ama mutlaka bu sağlıklı gıdadan çocuklarımız faydalansın. Bu projenin esasında iki türlü faydası var; hem Türkiye süt üretimini destekliyor, hem de çocukların içmesi vesilesiyle sağlıklı beslenmeyi destekliyor” dedi.

Sınıf ziyaretlerinden sonra öğretmenler odasına geçen Vali Oğuz, öğretmenlerle Isparta’nın eğitimdeki başarısının arttırılması konusunda görüş alış verişinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.