Vali Oğuz herkesi kan bağışından bulunmaya davet etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kan bağışında bulundu ve herkesi, kan vererek hayat kurtarmaya çağırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2011 15:09
Vali Oğuz herkesi kan bağışından bulunmaya davet etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kan bağışında bulundu ve herkesi, kan vererek hayat kurtarmaya çağırdı.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel ve Kan Bağışı Uzmanı Şeyda Avan tarafından karşılanan Vali Oğuz, huzurlu ve mutlu olduğunu söyledi. Kan vermenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Oğuz, “Bugün size lazım olmayan kan yarın bir yakınınızın başına gelen bir olay nedeni ile lazım olabilir. Yaklaşık iki ay önce ben buradaki arkadaşlara kan bağışında bulunacağımı söylemiştim. Kısmet bugüneymiş. Bundan çok mutluyum." dedi.
    
Temsil pozisyonunda bulunduğundan, vatandaşların da bundan etkileneceğini tahmin ettiğini ifade eden Oğuz, bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel de Vali Oğuz’un davranışının topluma örnek olacağını belirterek, kan bağışının arttıracağına inandığını söyledi.

Kılınçel, “Bu ihtiyacın sürekli bir ihtiyaç olduğu bilinciyle vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları için hem de ihtiyaç sahiplerine vermek üzere kan bağışında bulunmalarını istiyorum. Çünkü kan sadece insanlardan karşılanmakta bunun unutulmamasını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kan Bağışı Uzmanı Şeyda Avan da Isparta’nın kan ihtiyacını karşılayan tek kurum olduklarından bahsederek, bu tür örnek davranışların kendileri çok önemli olduğunu, en azından toplumun dikkatinin bu konuya çekilmesinde önemli rol oynadığını kaydetti.
Kan bağışında bulunan Memduh Oğuz, bir süre dinlendikten sonra kan merkezinden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.