Vali Oğuz İlçe Ziyaretlerini Tamamladı

Göreve Başlayalı 25 gün olan Vali Oğuz tüm ilçeleri (12 ilçe) ile kendine bağlı kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Vali Oğuz “Ben vatandaşın ayağına giderek vatandaşın sorunlarını yerinde görerek çözümle üretmeye çalışıyorum “ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2011 17:42
Vali Oğuz İlçe Ziyaretlerini Tamamladı

Isparta valisi Mehduh Oğuz Hızlı Başladı.  Göreve Başlayalı 25 gün olan Vali Oğuz tüm ilçeleri (12 ilçe) ile kendine bağlı kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Vali Oğuz “Ben vatandaşın ayağına giderek vatandaşın sorunlarını yerinde görerek çözümle üretmeye çalışıyorum “ dedi.

Benim kapım herkese açıktır telefonum 24 saat tüm vatandaşlarıma açıktır diyen Oğuz ziyaretlerine devam edeceğini bildirdi.

Vali Oğuz geçtiğimiz gün sırasıyla; Sütçüler İlçesi, Ayvalıpınar Kasabası, Aksu İlçesi, Yakaavşar Kasabası, Yenişarbademli İlçesi ve son olarak Şarkîkaraağaç ilçesini ziyarete etti.
         
Vali Oğuz ziyaretler kapsamında ilk olarak Sütçüler Kaymakamlığını ziyaret etti. Burada kaymakam, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, daire amirleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Oğuz’a ilçede yürütülmekte olan işler ve ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgiler verildi.
           
“Sütçüler Tanınmış, Bilinen Bir İlçe”
Sütçülerin tanınan bir ilçe olduğunu belirten Vali Oğuz; “Sütçüler küçük bir ilçe olmasına karşın tanınan bir ilçedir. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde tanınmaktadır. Buda Sütçülerin çalışkan insanları sayesinde olmuştur” dedi. Tanınmışlığın çok önemli avantajlar getirdiğini vurgulayan Vali Oğuz; “Hakikaten burası doğal güzellikleriyle dopdolu şirin bir ilçe. Daha önce güzel çalışmalar yapılmış, bizde Vali olarak kurum ayrımı yapmadan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün birimleriyle bir bütünlük halinde bu hizmeti ileri noktalara götürmek üzere buradayız. Sütçüler coğrafi yapı olarak geniş bir bölge, köylerimizin başta yol ve içme suyu olmak üzere alt yapı hizmetlerinde çalışmalar yapacağız” dedi.
           
Sütçüler Cumhuriyet Savcılığı ziyaretinden sonra yürüyerek belediyeye geçen Vali Oğuz, kaymakamlık önündeki taksi durağında şoför esnafıyla bir süre sohbet etti.
           
Belediye ziyaretinde Sütçülere özgü başta kekik ve dut pekmezi olmak üzere birçok kurutulmuş endemik bitki paketlerini inceleyen Vali Oğuz; “Bütün bu ürünler Sütçülerin doğal güzellikler içerisinde olduğunu göstermektedir. Bu avantajı iyi kullanmak lazım, Antalya’ya olan yakınlığı iyi değerlendirmek lazım” dedi.
           
Ayvalıpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda incelemelerde bulunan Vali Memduh Oğuz, Ayvalıpınar Belediyesi ziyaretinden sonra Aksu ilçesine geçerek kaymakam ve belediye başkanından ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.
           
‘Hedefimiz, maksadımız en iyi hizmeti vermektir’ diyen Vali Oğuz; “Yapılan işleri, çalışmaları en ileri noktalara götürme gayretimiz vardır. Anladığım kadarıyla hayvancılık ve tarım konusunda güzel çalışmalar yapılmaktadır. Bu konularda daha modern üretim yapabilmek için çalışmalar yapacağız” dedi. Aksu ilçesi belediyesi ve Yakaavşar belediyesi ziyaretlerinden sonra Sütçüler ilçesine geçen Vali Oğuz ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti.
           
Kaymakam Hayrettin Baskın’dan ilçenin sorunları hakkında brifing alan Vali Oğuz, kaymakamlık binası önünde bulunan ‘Şehitlik Abidesini’ ziyaret etti.
           
“Şehitlerimizi Hiç Aklımızdan Çıkarmayalım”
Çok güzel bir Şehitlik Abidesi yapıldığını belirten Vali Oğuz; “Gerçekten çok güzel bir şehitlik yapılmış, sizleri tebrik ediyorum. Başta Büyük Atatürk olmak üzere şehitlerimiz bu ülke için çok önemli. Al yıldızlı al bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, beş vakit ezan minarelerde söyleniyorsa bu aziz şehitlerimiz sayesinde olmaktadır. Onlara her zaman dua edelim ve hiç aklımızdan çıkarmayalım. Bunların hepsi ana kuzusuydu, biz bu memlekette onların sayesinde hür olarak dolaşmaktayız. Ateş düştüğü yeri yakar, o ateş sadece şehidin anne ve babasının değil bizimde yüreğimizi yakmalıdır” dedi.
           
Yenişarbademli belediyesini ziyaretinden sonra Şarkikaraağaç’a gitmek üzere ilçeden ayrılan Vali Oğuz, yol güzergahında bulunan Gedikli köyünde kendisini selamlamak üzere yolda bekleyen vatandaşların yanında durarak onlarla sohbet etti.
           
“Yalvaçtaki Kaza Nedeniyle Sabaha Kadar Uyuyamadım”
‘Şimdi siz beni akşam vaktinde durdurdunuz, bana bir akşam yemeği borçlandınız’ diye espri yapan Vali Oğuz; “Gerçekten köyünüz göründüğü kadarıyla çok güzel, daha geniş bir zamanda geliriz ve sizleri daha yakından tanımış oluruz. Bir ihtiyacınız varsa söyleyin yardımcı olalım” dedi. Köy halkının Sayın Valim, ‘Köyümüzde ebe yok, ayrıca gençlerimizin çoğu işsiz, bu konularda yardımlarınızı bekliyoruz’ demeleri üzerine Vali Oğuz; “Allahın izniyle ebe konusunu hemen hallederiz, ancak iş konusunda biraz daha gayret etmemiz gerekmektedir. Çocuklarınız sizin için ne kadar değerliyse inanın benim içinde o kadar değerlidirler. Geçtiğimiz günlerde Yalvaç ilçesinde öğrencilerimiz kaza geçirdi, gereken her şey yapıldı, konuyu bizzat kendim takip ettim. İnanın sabaha kadar uyuyamadım, hep onları düşündüm. Gençlerimizin geleceği için buradayız, onun için mücadele ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Hiç endişe etmeyin, çocuklarınız günü geldiğinde iş sahibi olurlar” dedi.

Son olarak Şarkîkaraağaç ilçesini ziyaret eden Vali Oğuz, önce Kaymakamlığı ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Mehmet Akçay’dan brifing aldı.
           
“Evimin Kapısı, Vilayetin Kapısı 24 Saat Sizlere Açık”
Kaymakam Akçay’a Gedikli köyüne ebe göndermesi talimatı veren Vali Oğuz; “Şarkikaraağaç’ta, başta hayvancılık olmak üzere güzel çalışmalar yapılmış. Samimi bir şekilde söylüyorum biz çalışan insana, hizmet üretmek isteyen insana elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Gördüm ki burası çalışkan insanlarla dolu, her türlü hizmet ortamı da müsait, buna rağmen bir idareci burada başarılı olunamıyorsa tembelliktendir derim.
           
Slogan olsun diye değil, samimi olarak söylüyorum, vilayetin, evimin kapıları 24 saat sizlere açıktır. Devletimiz beni bunun için görevlendirdi, hiç çekinmeden gelin sorunlarınızı anlatın. Artık günümüzde tarım ve hayvancılık modern koşullarda büyük işletmelerle yapılıyor. Eğer böyle bir projeniz varsa her konuda yardımcı olmaya hazırım.
           
Gezdiğim her yerde aynı sorunu bana ilettiler, parçalanmış araziler hem verimi düşürmekte hem de maliyetleri arttırmaktadır. Onun için arazi toplulaştırması yapmak lazım. Buraları genelde milli park ve sit alanı olduğu için bazı sorunlar yaşanabilir. Allahın izniyle bu konuları hep birlikte çözeriz” dedi.
           
Vali Memduh Oğuz Şarkîkaraağaç Belediyesini ziyaretinden sonra ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.