Vali Oğuz Özel Okullar Eğitimin Kalitesini Arttırıyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Özel Okulların Eğitim ve Öğretimin Kalitesinin Arttırarak Yurt Dışında Türkiye'yi Başarıyla Temsil Ettiğini Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2011 21:58
Vali Oğuz Özel Okullar Eğitimin Kalitesini Arttırıyor

2010–2011 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlaması nedeniyle Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Oğuz, öğrencilerle bir araya geldi.

Bir süre önce yapımı tamamlanan çok amaçlı konferans salonunun da açılışını yapan Oğuz, burada yaptığı konuşmada özel okulların eğitimin kalitesinin artmasına ciddi katkı sağladığını belirtti.

Oğuz, öğrencilere sahip oldukları imkânların değerini iyi bilmelerini isteyerek, "Ülkemizde bu kadar güzel bir okul ile ikinci ders yılını başlatmak büyük bir mutluluk. Gerçekten de sizlerin sahip olduğu imkânlar dünyadaki en ileri ülkelerle yarışacak kadar güzel. Anadolu'nun ortasında Isparta'da bu kadar çağdaş, bu kadar güzel her türlü eğitim-öğretim imkânlarını veren bir eğitim kuruma sahip olmak gerçekten gurur verici." dedi.

Eskinden Türkiye'de liselerin sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu belirten Oğuz, günümüzde ise dünyanın en ileri okullarından daha güzelinin Isparta'da bile olduğunu belirtti.

Altınbaşak okullarının da bunlardan birisi olduğunu ifade eden Oğuz, "Buradaki sevgili öğrencilerimiz onların velileri, dünyanın en şanslı çocukları. Bu çocuklarımız gelecekte hem ailelerine, hem şehrimize hem de ülkemize yararlı olacaklar. Buradaki öğretmen arkadaşlarımızda şanslıdır. Türkiye'de öğretmenlerin toprak damlı evlerde, bir sandalyenin bulunmadığı okullarda görev yaptığını biliyorum." diye konuştu.

Oğuz, bu okulların meydana gelmesinde emeği geçenlere, gayreti olanlara teşekkür ettiğini kaydetti.

Memduh Oğuz, iyinin ve güzelin sınırı olmadığını, hep daha iyisinin istenmesi gerektiğini kaydederek, Isparta Valiliği boyunca bu okulların daha iyiye daha güzele ulaştırılması için destekleri gayretleri olacağını, bundan büyük mutluluk duyacağını anlattı.

Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu okulların aynı zamanda eğitim-öğretime bir kalite ve standart getirdiğini söylemek istiyorum. İyi ve güzel her zaman taklit edilir. Bu anlamda ben Altınbaşak okullarının hem Isparta'ya hem de ülkemizde örnek olacağını düşünüyorum."

Eskiden insanların çocuklarını büyük şehirlerdeki okullarda ya da, yurt dışında okutma özlemi duyduğunu belirten Oğuz, şimdi Anadolu'nun her kentinde daha kaliteli, başkalarının imrendiği okulların bulunduğunu dile getirdi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da son yıllarda eğitim ve öğretimde devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığına değindi.

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk defa projelerin desteklendiğini ve ödenek ayrıldığını ifade ederek, "Bu değişikliklerin amacı ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinde bir adım daha öne çıkarmaktır. Gerçekten bu değişiklikler önümüzdeki yıllarda fark edilecek. Çocuklarımızın başarılarını, yeteneklerini ortaya koymalarına, bu projeler vesile olmakta. İşte bu projelerde özel okullarımız ön ayak olmaktadır." dedi.

Hiçbir zaman devlet-özel okul ayrımı yapmadıklarını belirten Yılmaz, özel okulların kendilerine her zaman destek olduğunu belirtti. Yılmaz, "Özel okullar aynı zamanda bir yarış havası oluşturuyorlar, eğitimi daha ileriye götürmede ön ayak oluyorlar. Biz 'bütün okullarımız bizim okullarımız' diyoruz. Biz bu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, birlik ve beraberlik içerisinde milletçe beraber gayret ederek Türkiye'de ve Isparta'da eğitimi daha üst seviyelere çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Memduh Oğuz, Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu'nun çok amaçlı salonunun açılışını yaparak öğrencilere başarılar diledi. Program sonunda Vali Oğuz'a öğrenciler tarafından çiçek verildi. Oğuz, kendisine verilen çiçeği, okulun yapımında büyük katkıları olan Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Ayhan'a vererek, bu tür eğitim hizmetlerine desteklerinin devamını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.