Vali Oğuz Yakaören Kuyusu İçin Müfettiş İstedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Vali Oğuz Yakaören Kuyusu İçin Müfettiş Talep Ettiğini Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2011 21:31
Vali Oğuz Yakaören Kuyusu İçin Müfettiş İstedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, termal su aramak amacıyla sondajla açılan ancak karbondioksit gazı çıkması nedeniyle üzeri betonla kapatılan kuyu hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini ve kuyunun bu aşamaya gelişinde herhangi bir hukuk dışı olay varsa ilgili kişi ve birimlere gereken işlemin uygulanacağını bildirdi.

Vali Oğuz, Isparta'ya bağlı Yakaören Köyü'nde 2008 yılında termal su aramak amacıyla açılan ancak su yerine karbondioksit gazının sızdığı, çevreye saran kötü konunun yanı sıra çevresindeki hayvanların öldüğü kuyu çevresinde incelemelerde bulundu.

Isparta'da yaşanan bu sıkıntıyı önceden bildiğini ancak konunun daha derinlemesine araştırılması gerektiğini ifade eden Vali Oğuz, biran önce bu kuyu ile ilgili doğru kararın alınıp, uygulanması gerektiğini savundu. Kuyu hakkında teknik araştırmaların yapıldığını ifade eden Oğuz, ''Burada halkımızı rahatsız eden bir konu var ve en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor'' dedi.

Konuyu iki yönden ele aldıklarını söyleyen Oğuz, öncelikle kuyunun açılış aşamasında herhangi bir hukuksuzluk bulunup bulunmadığını araştırdıklarını kaydetti. Bu tür konularda ''Ben yaptım oldu'' mantığının kullanılamayacağını söyleyen Oğuz, ''İçişleri Bakanlığından bu konunun araştırılması için müfettiş istedik, bu aşamaya gelirken hukuk dışı bir durum veya bu zararın meydana gelmesinde bir ihmal olmuş ise gereken yapılacaktır'' diye konuştu.

Oğuz, eğer ruhsat verme aşamasında İl Özel İdaresi'nin bir kusuru varsa onu irdeleyeceklerini, teknik eksiklik varsa da onu tespit edeceklerini dile getirdi.

İkinci yaklaşımlarının ise bu kuyunun biran önce kapatılması olduğunu anlatan Vali Oğuz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan ve üniversiteden çözüm önerileri üretildiğini aktardı. Yakaören halkına seslenen Oğuz, ''Hiç şüpheniz olmasın ki bu kuyunun biran önce kapatılması için gayret sarfediyoruz. İlgili Başbakan Yardımcılarımızla da görüştük. Onlar da bu işi bir an önce çözülmesini istiyorlar. Biz de vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz'' dedi.

Kuyudaki son durumu tespit etmek için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan gelen Uzman Arit Kaymaz da kuyu başını yeniden gözden geçirerek kapatma konusunda yeni bir çözüm bulacaklarını kaydetti. Kaymaz, mevcut durumu tespit etmeden yapılacak herhangi bir müdahalenin yeni sorunlar yaratabileceğini, bu nedenle geniş çaplı bir araştırma yapacaklarını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum