Vali Oğuz'dan Başarılı Personele Taktirname

Isparta Valiliği, cinayet, asayiş ve uyuşturucu olaylarının kısa sürede çözülmesinde gösterdikleri başarıdan dolayı emniyet ve jandarmayı ödüllendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2011 01:12
Vali Oğuz'dan Başarılı Personele Taktirname

Isparta Valiliği, cinayet, asayiş ve uyuşturucu olaylarının kısa sürede çözülmesinde gösterdikleri başarıdan dolayı emniyet ve jandarmayı ödüllendirdi.

Vali Memduh Oğuz, makamında düzenlediği basın toplantısında jandarma ve emniyet yetkililerine takdir belgesi verdi. Oğuz, burada emniyetin ve jandarmanın sağlıklı bir şekilde ortak çalışmalarını yürütmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Oğuz, “ Başarı bir bütün olarak genele yayılırsa ona üstün başarı diyebiliriz. Jandarma yetkililerinin Kayı Yaylası'nda meydana gelen bir cinayeti tamamı rütbelilerden oluşan bir operasyonla çözmeleri dünya jandarmasına örnek olabilecek ciddi bir başarıdır.

Asayişten, trafiğe, uyuşturucu ile mücadeleden gençlikle ilgili çalışmalara kadar il Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalara imza atması da gözlerden kaçmaktadır.” şeklinde konuştu.

İçinde 715 lira para bulunan bir çantanın güven timleri tarafından kısa sürede bulunarak sahibine teslim edilmesinin başarılı çalışmalara örnek olduğunu ifade eden Oğuz, simitçi, boyacı gibi görünen, sokaklarda dolaşan güven timlerinin halkın huzur ve güveni için çalıştığını belirtti. Oğuz, her iki kurumunda sayılamayacak pek çok daha başarıları olduğunu ifade ederek bundan dolayı takdirname ile ödüllendirmeyi uygun bulduğunu anlatı.

Emniyet ve jandarma yetkililerine verilen takdir belgesi sonrasında konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, takdirnamenin kendilerine daha çalışma ve sorumluluk getirdiğini söyledi.

Uyan, “Gönen’in Gümüşgün köyünde meydana gelen cinayet olayını araştırdığımızda biz bu olayın bir geçmişi olduğunu fark ettik. 2002 yılından gelen bir kan davasının sonucu olan bu olayın tarafı aileler barışmak istiyor. Bu barışa önümüzdeki günlerde sizin aracı olmanızı talep ediyorlar.” dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da her gün yeni bir operasyonla suçlulara göz açtırmadıklarını ifade ederek, cinayet, uyuşturucu olaylarına kurdukları özel ekiple müdahale ettiklerini, gençlik projelerinin de her kesimden destek bulduğunu anlattı. Gürkan, kentte hırsızlık olaylarının azaldığını, güven timlerinin de iş başında olduğunu kaydetti.

Ahmet Zeki Gürkan, “Son 5–6 yıllık kayıtları taradık. Herhangi bir faili meçhul cinayet bulunmuyor. Şimdi bu konu ile ilgili bir ekip oluşturduk. Daha eskiye giden vakaları da tarayacağız. 2005 yılında işlenen bir cinayet zanlısı 28 yıla mahkûm oldu. Cezasının Yargıtay’da onanmasından 15 dakika sonra bu şahsı yakalayarak ilgili mercilere teslim ettik” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.