Vali Oğuz'dan İl Ekonomisini Canlandırma Önerileri

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'da ekonomik canlanmanın atıl vaziyetteki yatırımların ayağa kaldırılması ve ihracatın artırılması ile mümkün olabileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 20:40
Vali Oğuz'dan İl Ekonomisini Canlandırma Önerileri

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta'da ekonomik canlanmanın atıl vaziyetteki yatırımların ayağa kaldırılması ve ihracatın artırılması ile mümkün olabileceğini belirtti.

Vali Oğuz, Isparta ekonomisinin canlandırılması konusunda önerilerde bulundu. İlin valisi olarak kendisinin takım kaptanı olduğunu hatırlatan Oğuz, takım ruhu ile hareket edilerek, Isparta'da ekonominin canlandırılması için harekete geçileceğini aktardı.

Isparta'da pek çok yatırımın atıl vaziyette beklediğine işaret eden Oğuz, ''Atıl vaziyette duran ve 3-4 bin kişiye istihdam sağlayabilecek mevcut yatırımların yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor'' dedi. Bu yatırımların milletin kaynaklarıyla yapıldığını dile getiren Oğuz, ancak teknolojinin sağladığı imkanların takip edilmediğini ve bundan dolayı bazı makinelerin ömürlerini doldurduğunu ifade etti. Oğuz, ekonomide ayakta durabilmek için yeniliğe uyum sağlamak gerektiğini belirtti.

Ekonominin canlandırılması için ihracat imkanlarının artırılması gerektiğini savunan Vali Oğuz, ''Türkiye'nin konum itibariyle ihracattan çok para kazandığı bu dönemde Isparta'nın ihracatının artırılması şart. İhracatı özendirmek gerekiyor. Bu anlamda Ticaret Odası uluslararası kanallara ihtiyaç duyarsa Valilik olarak harekete geçeriz'' diye konuştu.

Oğuz, uluslararası kanallarla görüşme noktasında sıkıntı çeken ticaret erbabına kamu imkanlarını sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Bölgesel teşvik konusuna da değinen Vali Oğuz, önemli olanın ikinci ya da üçüncü bölge olmadığını, Isparta'nın bölgesel teşviki en güzel şekilde alması gerektiğini ifade etti. Kendisinin döneminde Isparta'ya önemli çalışmalar yapılacağını aktaran Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı:

''Burası bir yatırımcı için güvenilir bir bölge. Toplumun seviyesi yüksek, doğal güzellikler bütün halinde. Dünyanın pek çok yerinde ayrı ayrı haldeki güzellikler Isparta'da bir arada toplanmış. İnsan unsuru Isparta'nın en zengin özelliği. Sosyal yapısı 81 il içinde en mükemmel olan il burası. Vali olarak, Isparta'da sosyal yapının bu kadar sağlam olduğunu bilmiyordum. İmrenilecek bir durum. İşte tüm bu özellikler yatırımcıyı çekmeye yeter.''

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.