Valinin Gitmeye Niyeti Yok

Vali Öner, merkeze alınan meslektaşı Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ın göreve geri dönme adına yargıya gitmesi halinde kendisinin de yargıya gideceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:34
Valinin Gitmeye Niyeti Yok

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, merkeze alınan meslektaşı Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ın göreve geri dönme adına yargıya gitmesi halinde kendisinin de yargıya gideceğini söyledi.

16 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kırklareli valiliğine atanan Vali Ali Haydar Öner, daha önce göreve iadesi konusunda Bölge İdare Mahkemesine gitmesi konusundaki imalı konuşmalarını netleştirerek, yargıya gitme konusunu şarta bağladı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Ali Haydar Öner; “Bilindiği gibi son Valiler Kararnamesi ile ben Kırklareli iline, Kırklareli Valisi arkadaşım Muammer Muşmal da merkeze alınmıştı. Muammer Muşmal meslektaşım konuyu yargıya taşıyabileceğini bildirdi. Eğer, sayın Muşmal bu konuda yargıya giderse bende yargıya gideceğim. Muşmal yargıya gitmezse bende gitmeyeceğim.

Çünkü, Kırklareli Valisi arkadaşım Muammer Muşmal bu konudaki davayı kazanırsa Kırklareli Valiliğine geri döneceğinden benim de Isparta Valiliğine geri dönme gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu nedenle yargıya gideceksek ancak karşılıklı olarak yargıya gideriz.

Neticede; yaklaşık 2 yıldır Isparta Valiliği yapan birisi olarak Isparta’da görevden alınacak büyük bir suçumuz olmadı. Ufak - tefek bir takım sorunlar olabilir ama bunlar görevimizden alınmayı gerektirmez. Ancak, biz devletimizin ve hükümetimizin görevlileriyiz. Devletimiz nasıl takdir ederse ona göre hareket ederiz ve görevimizi yaparız” dedi.

Bilindiği gibi; Valiler Kararnamesinin yayınlanması ile gerek Isparta Valisi Ali Haydar Öner, gerekse Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, atama kararını ‘sürpriz’ ve ‘beklenmedik bir karar’ olarak değerlendirmişti. Kırklareli’ne atanan Isparta Valisi Ali Haydar Öner 2 yıldır, Merkeze çekilen Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ise 87 gündür illerinde görev yapıyorlardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.