Varlık İçinde Yokluk

Isparta'da, 87 yaşındaki Düzali Aba, yardım almak için valiliğe başvurunca, bankada 511 bin lirasının bulunduğu ortaya çıktı. Aba, "Bu para benim değil, Fransa'da yaşayan kızımın" dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2011 01:12
Varlık İçinde Yokluk

Isparta'da uzun süredir tek başına yalnız yaşayan 87 yaşındaki Düzali Aba'nın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yaptığı yardım başvurusu ortaya varlık içinde yokluk hikayesi çıkardı.

Vakıf, yaptırdığı araştırmada yaşlı adamın bir bankada 511 bin lira parasının olduğunu belirleyince yardım talebini reddetti.

Bankadaki paranın Fransa'da yaşayan kızına ait olduğunu ileri süren Düzali Aba ise "Kızım eşiyle birlikte inşaat işleriyle uğraşıyor ve bu nedenle durumu iyi. Türkiye'de banka faizleri yüksek olduğu ve benden başka güveneceği kimse olmadığı için parayı benim üzerime yatırdı. Ama bana bir faydası yok. Aç kalırım yine de o parayı ellemem. Gururumu ayaklar altına alamam" dedi.

'KADERİME TERK ETTİLER'
Dört kızı ve bir oğlu olduğunu, çocuklarının kendisini kaderine terk ettiklerini öne süren Aba, şunları söyledi: "Antalya'daki oğlum beni kaldığım evden çıkartmak istiyor. Eşimle de çocuklarım yüzünden ayrıldım ve 40 yıldır tek başımayım. Üç ayda bir 250 TL maaş alıyorum. Yetersiz gelince valiliğe giyecek, yiyecek, yakacak yardımı için başvuruda bulundum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.