"Vatandaş, Borç Öderken Borcunun Arttığı Sisteme Maruz Bırakılıyor"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Mimarlar Odası'nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
"Vatandaş, Borç Öderken Borcunun Arttığı Sisteme Maruz Bırakılıyor"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta Mimarlar Odası'nı ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde hükümetin Sosyal Konut Projesi vardı. Milletvekili Cesur, taksit ödemeleriyle vatandaşları yıl yıl daha da borçlandırdıklarını belirtti.

Mimarlar Odası İl Temsilcisi Caner Ataseven'de, konutların hükümet tarafından açıklanan fiyatların yarı fiyatına yapılabileceğini söyledi.

Ziyaretin gündeminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi vardı.

Milletvekili Cesur, açıklanan sosyal konut projesinin hükümetin seçim yatırımı olduğunu belirterek, “Bizde uzun zamandır verilen sözlerin tutulmadığı bir Türkiye'deyiz. Halen daha 20 yıl önce başlanmış olan konut projelerinin tamamlayamamış olan iktidar, verdiği sözlerle 5 yıl içerisinde bir takım konutları tamamlayacağını vaat ediyor.

Biz projeye karşı değiliz, proje partisiyiz zaten, kalkınmacıyız adı üzerinde. Şimdi vatandaşa imkanlarının ne kadar kısıtlı olduğu ekonomik ortamdna Türkiye'nin çok ciddi bir sıkıntıya ve darboğaza girdiği bir dönemde, çok uzun sürecek bir borcun altına imza atmayı teklif eden ve karşılığında da uzun yıllar iktidarını devam ettirmeyi, bize göre en azından vatandaşı bu vesileyle kendisine ve kendi iktidarına sanki mecburmuş gibi hedef alan bir proje olarak görüyoruz. Niye böyle görüyoruz biz?

Teknik adamlarımızın yaptığı hesaplarda, sürekli enflasyon oranındaki bu artışların, vatandaşın bugün ödediğinin çok üzerine çıkacağı ve yıllar geçtikçe, bir yıl sonra daha fazla borçanılacağı ortaya çıkıyor.

3+ 1 evlere, 850 bin liraya başınızı sokmak istiyorsunuz. 760 bin liraya olacak şey 2023 sonuna gelindimi 1 Milyon 160 bin liraya çıkıyor. 608 Bine alınan 2+ 1 evler, 20 yılın sonunda % 20 memur maaşı baz alındığında 7 milyon liraya geliyor.

Sürekli borç öderken, bir yandan borcu artan bir sisteme, vatandaşı maruz bırakıyorlar “dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.