Vatandaş İsyanda!

Vatandaş İsyanda!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 19:59
Vatandaş İsyanda!

Şehir Hastanesi'nde uygulanan yeni sisteme uyum sağlamak biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Hastane koridorlarında izdiham yaşanıyor, geciken hizmet vatandaşı isyan ettiriyor.

Geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayan Şehir Hastanesi'nde maalesef geçiş sancıları yaşanıyor. Şehir Hastanesi ile birlikte değişen bazı uygulamalara henüz uyum sağlanamadı. Doktorlar, hemşireler ve diğer görevlilerin yeni sisteme uyum sürecinde sıkıntılar yaşanıyor. Hastane koridorlarında uzun hasta kuyrukları oluşuyor. Geciken hizmet nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Objektiflere yansıyan görüntüler Şehir Hastanesi'ndeki geçiş sıkıntısını yansıtıyor. 1 haftalık hastanede yaşanan sıkıntılar vatandaşın geç hizmet almasına neden oluyor.

Şehir Hastanesi'nde yaşanan en büyük sıkıntı poliklinik hizmetlerinin Devlet Hastanesi'nde olduğu gibi hızlı bir şekilde verilememesi. Bu durumun eskiden olduğu gibi doktorlara tıbbi sekreter hizmetinin verilmemesi olarak gösteriliyor. Doktorlar, Devlet Hastanesi'nde görev yaparken reçete yazma ve diğer konularda tıbbi sekreterlerden yardım alıyorlardı. Şimdi doktorların tıbbi sekreteri bulunmuyor. Hastanın resmi iş ve işlemleri ile reçete işlemleri doktorlar tarafından yerine getiriliyor. Tıbbi sekreterlik hizmeti, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğu gibi klinik başına bir görevli olarak veriliyor. Bu durum nedeniyle poliklinik hizmetlerinde aksama yaşanıyor. Bu nedenle bir kişinin muayene süresinde uzamalara neden oluyor. Bu da hastanede izdihamın yaşanmasına sebep oluyor. Yeni hastane otomasyon sisteminin tam oturmaması ve diğer değişikliklere alışkanlık süreci nedeniyle gecikmelerin yaşandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.