"Vatandaşın Mağduriyetini Kim Karşılayacak?"

Isparta İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, kış aylarına yaklaştığımız bugünlerde elektrik kesintilerinin gitmesine sitem ederek, “Yine kabus dolu günleri yaşamak istemiyoruz” dedi.

Yayınlanma:
"Vatandaşın Mağduriyetini Kim Karşılayacak?"

Isparta İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, kış aylarına yaklaştığımız bugünlerde elektrik kesintilerinin gitmesine sitem ederek, “Yine kabus dolu günleri yaşamak istemiyoruz” dedi.

Isparta İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, kış aylarına yaklaştığımız bugünlerde elektrik kesintilerinin artmasına tepki gösterdi. Vatandaşlardan sık sık telefon ve mesaj aldıklarını belirten Büyükçam, “Kış gelmeden bakımların artık bitmesini istiyoruz. Bizim insanımız bu konuları eyleme dökmüyor. Bizim insanımız bu konuları sadece dillendirip geçiyor ama çok ciddi bedeller ödüyor. Siz kimseye bir haber vermiyor, bilgilendirme yapmıyorsunuz.

Gerekçe olarak yapsa da yeterli değil, gerekçe olarak sonra diyorsunuz ki bakım yapıyoruz yani şimdi bakın falan böyle yapılmaz. Bu işin bir planı vardır, programı vardır insanlara duyurur musunuz ve bu duyurudan sonra da insanlar o cihazlarını kapatırlar” dedi.

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ KİM KARŞILAYACAK?

Elektrik firmasına ve yetkililere sitem eden Başkan Büyükçam, bu yılda Türkiye gündemine oturmak istemediklerini söyledi. 20. Yüzyılda bu sıkıntılarla karşıya karşıya gelinmesinin üzücü olduğunu kaydeden İl Başkanı Büyükçam, şu görüşlerini dile getirdi:
“Şimdi Türkiye gibi bir coğrafyada artık elektrik, su gibi sıkıntıların olmaması gerekirken hâlâ maalesef 20. yüzyılda biz bu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Şimdi hepinizin malumu olduğu üzere geçen yıl 1 mahallemize 8 gün elektrik verilemedi.

Köylerimize yaklaşık 15-20 günlük geçen elektrik kesintileri gündeme geldi. Bu maalesef Isparta için bir utançtır. Isparta yapılan yatırımların yetersizliğinin net göstergesiydi. Şimdi bugün de bu o gün yaşadıklarımız tecrübelerden bir yatırım öngörüldü ve bu yatırımlar yapılıyor. Fakat burada halk kimsenin umurunda değil.

Yani biz yatırım yapıyoruz, bakım yapıyoruz, tadilat yapıyoruz diye canları istediğinde kesinti yapıp da insanların gerçekten maliyeti yüklü olan cihazlarına yani bir esnaf kardeşimizin bugün elindekinden örnek verelim. Dikiş makinesinden kahve makinesine ya da sanayide kullanılan torbasından işte kaynak makinasına bir anda elektrik geliş gidişleri ile ciddi hasarlar oluşuyor. Yani bakın bizim insanımız bu konuları eyleme dökmüyor.

Bizim insanımız bu konuları sadece dillendirip geçiyor ama çok ciddi bedeller ödüyor. Şimdi bugün en ucuz elektronik cihazlar dolar ve euro'nun bu kadar yüksek olmasında hepinizin malumu olduğu gibi bir işletmede 50-60 bin liralık en kötü işletmede daha yüklü işletmelerde milyonu bulan cihazlar var. Siz kimseye bir haber vermiyor, bilgilendirme yapmıyorsunuz. Gerekçe olarak yapsa da yeterli değil, gerekçe olarak sonra diyorsunuz ki bakım yapıyoruz yani şimdi bakın falan böyle yapılmaz. Bu işin bir planı vardır, programı vardır insanlara duyurur musunuz ve bu duyurudan sonra da insanlar o cihazlarını kapatırlar.

Siz elektrik bakımınızı yaparsınız. Yani bu kadar öngörüsüz, bu kadar çalışmaları eline yüzüne bulaştıran bir sistemle biz yaptık oldu anlayışıyla bu işlerin olmaması gerektiğini defalarca söyledik. Bir kez daha dile getiriyorum: Şimdi son günlerde evet mahallelerimizdeki gerek mahalle temsilcilerimiz gerek vatandaşlarımızın sizin mahallenizde de elektrik kesintisi mi diye sık sık bir mesaj biz de alıyoruz. Anlık kesilmeler yüksek. Bununla beraber bilgilendirme yapılmadan kesilmeler yüksek.

Ya bu konuda yetkililere sesleniyoruz: Kardeşim bunu bir plana programa sokun. Öyle insanları mağdur edecek maddi bedeller ödetecek şekilde yapmayın. Bu işe hizmet denmez. Şu anda yaptığınız şeye hizmet değil tam aksine insanlara zarar getirecek davranışlardır, çalışma metodudur. Bu çalışma metodunu bir an evvel düzeltmenizi temenni ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.