Vatandaşın ‘Tavuk Döneri’ Artık Lüks Oldu

Son zamanlarda tavuk fiyatlarına gelen zamlar, dönercileri işin içinden çıkılmaz hale getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2022 09:35
Vatandaşın ‘Tavuk Döneri’ Artık Lüks Oldu

Son zamanlar da tavuk fiyatlarına gelen zamlar, dönercileri işin içinden çıkılmaz hale getirdi. Şehir nüfusunun büyük bir kısmının vazgeçilmezi olan (maddiyat nedeniyle) tavuk döner, artık yemeden önce düşündürüyor. Isparta’da ortalama bir bütün tavuk döner ekmek ve ayranın fiyatı 28 ile 30 TL arasında değişiyor.

 

Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve tüm ürünlere gelen fahiş zamlardan nasibini alan tavuk fiyatları, dönercileri etkilemekle kalmadı vatandaşı da kara kara düşündürür oldu.

 

Karadeniz Döner işletmecisi Emine Yıldırım; “Maliyetler çok yüksek, bir gün aldığımız ürünün fiyatı ertesi gün değişiyor. Zamlara bile yetişemez olduk. Tavuk etine gelen zamlar belimizi büküyor. Sadece tavuk etiyle bitmiyor bizim işimiz. Bunun yanın da birçok maliyeti var, dükkân kirası, patates, soğan, paketlediğimiz kâğıt ve benzer bir çok giderlerimiz var. Tüm bu masraflara yetişmek artık mümkün değil. Öyle bir hale geldik ki günü nasıl kurtarırız derdine düştük. Bizim tek avantacımız dükkânda ailecek çalışıyoruz. Eşim ve oğlumla birlikte çalışıyoruz. Diğer esnaflar gibi eleman çalıştırıyor olsak giderlerimiz daha fazla olurdu. Hal böyle olunca işin içinden hiç çıkamaz hale gelirdik. Eskiden durumumuz daha iyiydi. Hem bizim hem de vatandaşın alım gücü vardı. Şimdi ise ne biz esnafın nede vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. İnsanlar artık şuradan bir döner yiyelim demek için iki defa düşünüyor.  Yine en makul olan döner yemek oluyor. Vatandaş bir lokantaya gidip yemek yiyemiyor artık. Belirsizlik ve önümüzü görememek hem biz esnafı hem de vatandaşı çok yoruyor.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.