Vatandaşlar Empati Yaptı

Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl “Şehrini Kucakla” teması ile "Çeşitlendir ve Devam Et" sloganıyla kutlanıyor.

Yayınlanma:
Vatandaşlar Empati Yaptı

16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Meydan AVM’de manuel tekerlekli sandalye kullandılar, görme engelli bastonlarla yön bulmaya çalıştılar, empati yaptılar.

Düzenlenen etkinlikle kurulan empati stantlarında sağlıklı bireyler engellilerin günlük hayatlarına dair yaşadıklarını deneyimlediler. Manuel tekerlekli sandalye sürüşü yapan sağlıklı bireyler ayrıca görme engellilerin bastonlarıyla da yönlerini bulmaya çalıştılar.

Görme engelli baston ile yön bulmaya çalışan vatandaşlar, “Dünyayı görememek oldukça zor. Elimizde ne kadar baston olsa da karşına ne çıkacağını bilmiyorsun. Bu durum karşısında üzüldüm ve duygulandım” dediler.

Tekerlekli sandalye deneyimi yapan vatandaşlar ise, “Oldukça zor bir durum. Sağlıklı bir insan olarak tekerlekli sandalyeyi yönlendirmekte oldukça zorlandım. Yaşamadan, arkadaşlarımızın yaşadıklarını anlamak oldukça zormuş. Her sağlıklı insanın bunları deneyip, engelli kardeşlerimizin durumunu anlaması lazım” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.