Yağmur Duasına Çıktılar

Kuraklık her geçen gün kendisini göstermeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Yağmur Duasına Çıktılar

Kuraklık her geçen gün kendisini göstermeye devam ediyor. Küresel ısınma ile birlikte dünyada mevsimler ve hava şartları da son 30 yılda büyük değişim yaşadı.

Bundan 30-40 yıl öncesi Kasım ayı ile birlikte yağmur ve kar yağışının yoğun olduğuna dikkat çeken yetkililer bu yıl Ocak ayının ortasına gelmelerine rağmen yağmur ve kara hasret kaldıklarını dile getirdiler.

Özellikle taşrada tarım ve hayvancılıkla geçinen çiftçi ve üretici için hayati önem taşıyan yağmur bereket ve zenginlik demek. Yağmur yağmadığı için birçok yöremizde kurbanlar kesilir, yağmur duaları yapılır. İşte bu gelenek ve yaşanmışlık hafta sonu Kuleönü Beldemizde yaşandı. Kasabanın ileri gelenlerinin önderliğinde Yağmur yağması için kurban kesildi, dua edildi.

Kuleönü Belediye Başkanı Nuri Erdoğan da sosyal medya hesabından açıklama yaparak etkinlikle ilgili şunları söyledi. 'Merkez camimizde üç gün boyunca hatim ve tevhit okunarak cuma namazı çıkışı yünüstü tepesinde bütün kasaba halkı toplanarak kurban kesip, yağmur duası yaptık. Allah Kabul Etsin.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum