Yakaören'deki Kuyudan Yine Gaz Sızdığı Bildirildi

TPAO yetkilileri tarafından kapatıldığı bildirilen Isparta merkez Yakaören'deki gaz kuyusundan sızma olduğu bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2011 16:44
Yakaören'deki Kuyudan Yine Gaz Sızdığı Bildirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji, Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, kuyu bölgesinde yaptığı incelemede kuyudan halen gaz sızıntısı olduğunu gözlemlediğini bildirdi

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde 2008 yılında sıcak su bulmak amacıyla açılan ancak yoğun karbondioksit gaz çıkışı nedeniyle çevreye rahatsızlık veren kuyu, geçtiğimiz hafta TPAO yetkilileri tarafından beton dökülerek kapatılmıştı. Kuyu bölgesinde halen gaz çıkışının mevcut olduğunu aktaran Prof.Dr. Özgür, kuyu çevresinde yağmur suyunun biriktiğini ve su da kabarcıklar oluştuğunu anlattı. Su yüzeyindeki bu hareketin kuyudan halen gaz çıkışının olduğunun göstergesi olduğunu belirten Prof.Dr. Özgür, "Kuyunun tamamen kapatıldığını söylemek mümkün değil. Halen gaz çıkışı mevcut ancak kokuda azalma var" diye konuştu.

Kuyunun sürekli gözlemlenmesi ve düzenli sızan gazın ölçülmesi gerektiğini aktaran Prof.Dr. Nevzat Özgür, SDÜ'nün bu görevi üstlenebileceğini açıkladı. Kuyu sorunun sadece köy halkını değil tüm Isparta'yı ilgilendiren bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Özgür, kuyunun ileride sıkıntı yaşatabileceğine dikkat çekti. Kuyuda sondaj işlemi sırasında kullanılan boruların kaliteli olmadığını ve bu nedenle zaman içinde karbondioksit gazı ve sülfürik asitle etkileşim içine girdiğinde çürüyebileceğini ileten Prof.Dr.Özgür, "Basınç yüksek olursa gaz tamamen çıkarsa kuyu o zaman tehlike oluşturur" dedi.

30 TON ÇİMENTOYLA KAPATILMIŞTI

Yakaören'deki gaz kuyusu 23 Nisan Cumartesi günü Vali Memduh Oğuz'la birlikte Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan gelen ekipler tarafından kuyuya 30 ton çimento enjekte edilerek kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum