Yalım Halıcı "Adalet Ya Gelecek Ya Gelecek"

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, beraberinde partililerle birlikte Kaymakkapı Meydanında kitlesel bir basın açıklaması düzenlediler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2022 15:00
Yalım Halıcı "Adalet Ya Gelecek Ya Gelecek"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararı eleştiren CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, beraberinde partililerle birlikte Kaymakkapı Meydanında kitlesel bir basın açıklaması düzenlediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı dün yaptığı basın açıklamasında; “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar, hukuk ve adalete göre değil. Saray’ın, vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır’ diyerek çıkan kararı eleştirdi.

İl Başkanı Halıcı,  “Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır.

Saray rejimi İstanbul başta olmak üzere, kaybettiği belediyelerin halen hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor. Ancak korkunun ecele çaresi yok. Çare millettir, demokrasidir, sandıktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.