Yalım Halıcı: Çiftçinin Çilesi Bitmiyor

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Yayınlanma:
Yalım Halıcı: Çiftçinin Çilesi Bitmiyor

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Halıcı ziyaretler kapsamında Gelendost ilçesini ziyaret etti. Şeftali üreticileriyle bir araya gelen İl Başkanı Halıcı, "Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta'da da çiftçinin çilesi bitmiyor" dedi.

İl Başkanı Halıcı, geçen yıl 7 liradan satılan şeftalinin bu yıl fiyatının düşük seviyelerde olduğunu söyledi.Gelendost'taki şeftali üreticileriyle bir araya gelen İl Başkanı Halıcı, üreticilerin sorunlarını dinledi.

Üreticilerden düşük fiyatlara alınan şeftalilerin market raflarında 20 liradan satıldığını belirten İl Başkanı Halıcı, "Marketler kazanırken üreticinin günahı ne? Üreticiler neden kazanamıyor?" diye sordu.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı açıklamada; "Bugün Gelendost ilçemizdeyiz. Üreticilerimiz ile beraber olmaya devam ediyoruz. Maalesef Türkiye'de olduğu gibi Ispartamızda da üreticilerin çilesi bir türlü bitmiyor. Şeftali üreticileri geçen sene 7-8 liraya ürünlerini satarken, bu sene meysuluk olarak fabrikalara satmak yada dökmek zorunda kalıyor.

Üreticilerden çok düşük fiyatlara alınan ürünler market raflarında 15-20 TL'ye alıcı buluyor. Marketler kazanırken üreticinin günahı ne? Üreticiler neden kazanamıyor?Bu girdi maliyetleri ile bu ülkede tarım yapılamayacağını defalarca dile getirdik.

Mazotun, gübrenin ve ilacın bu fiyatı ile, Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında üreticilerimiz maalesef beli bükülmüş bir durumda çare arayışında. Elma toplama sezonu geliyor ama vatandaş ürününü kaç paradan satabileceğini bilmiyor. Çiftçilerimiz yine çaresiz, tüccarın insafına kalacak.

Dedik ki küçük esnafa ve çiftçiye sahip çıkın. Esnaf ve üretici ayakta kalamaz ise, bu ülkenin ayakta kalması mümkün değil. 20 senedir iktidardan çiftçilerimize sahip çıkmasını bekliyoruz ama ne yazık ki iktidar bu konuda bir adım atmadı. Bundan sonra da bir adım atmayacakları gözüküyor. İnşallah ilk seçim ile beraber, bu maliyetleri düşürerek; çiftçilerimize hakkı olan teşvikleri vererek, üreticilerimizi ayağa kaldırmak için uğraşacağız.

Milletin efendisi köylüye, çiftçiye sahip çıkmaya çağırıyoruz iktidarı. Ispartalı hemşehrilerimiz, çiftçilerimiz her sene bu eziyeti çekmek zorunda değil. Her sene tüccarın insafına da kalmak zorunda değil. Dolayısıyla gelin; bu çiftçiye, bu vatandaşa sahip çıkın. Yapamıyorsanız da, bir an önce seçime gidin, yapacak olanlar gelsin." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.