Yalvaç Müftüsü Nereye Koşuyor ?

Önce Cennet Tarifesi, Şimdi Atatürk’e ve Lozan’a Hakaret

Yayınlanma:
Yalvaç Müftüsü Nereye Koşuyor ?

Önce Cennet Tarifesi, Şimdi Atatürk’e ve Lozan’a Hakaret.Daha önce “60 bin liraya cennet” haberleriyle gündeme gelen Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, bu kez de whatsapp durumundan Atatürk’e hakaret iddialarıyla gündeme geldi. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Mütfü Can, iddiaları reddetti.

Diyanet'ten gelen 'Fiyatları Allah belirliyor' fetvasının tartışıldığı günlerde Yalvaç Müftüsü Ömer Can'ın ilçedeki Kuran kursu ve camilerin elektrik borcunu ödeyenlere 'cennet garantisi' tartışmaları henüz soğumamışken, aynı isim şimdi de Atatürk’e hakaret iddialarıyla gündeme geldi.

Çeşitli sosyal medya hesaplarında Yalvaç Müftüsü Ömer Can’a ait olduğu iddia edilen bir whatsaap durum fotoğrafı paylaşıldı.

ONUNCU YIL MARŞI İLE PUTA TAPINARAK…

Paylaşımda “Fatih Sultan Mehmed Han gemileri karadan yürütüp çağ açıp, çağ kapattı. Reis Yüz yıllık lozan dayatma zulmünü ve ekonomik esaretini yıkarak milli kalkınma ve şaha kalkma bayrağını cihana ilan edişinin sembolünü gösterdi. Anlayanlar gözyaşı ile şahadet getirerek Allah’a yaklaşıyorlar. Anlamak istemeyenler Onuncu Yıl Marşı ile tağutlarına tapınarak avunuyorlar” mesajı vardı. Söz konusu skandal mesaj “TOGG Açılış Töreninin Hatırlattığı” ön mesajı ile paylaşıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Skandal paylaşımın ardından sosyal medyada da tepkiler ardı arkasına geldi. ADD eski Şube Başkanı Batuhan Güldiken, söz konusu paylaşıma tepki göstererek “Eklediğim whatsapp durumu Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’a aitmiş! Bu zat daha önce de Kur’an Kursunun 60 bin liralık elektrik borcunu ödeyene cenneti vadetmişti!

Doğruysa şunları iyi okusun; Allah’a değil kula kul olmuşsun, okuma yazma özürlüsün, Lozan’ı okumadığın için uyduruyorsun, cahilin dik alasısın anladık da, oturduğun koltuğu, boğazından geçen lokmayı, adının Türk olmasını borçlu olduğun Atatürk’e put diyecek kadar da soysuz olduğunu da gösteriyorsun, senin gibileri iyi tanırız! Nankör kanınız kurusun! Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım, derhal istifa et!” mesajı paylaştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Yalvaç Bağkonak Köyü Muhtarı ve ADD Temsilcisi İsmail Başoda da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek “Yalvaç Müftüsü Ömer Can Whatsapp uygulamasına koymuş olduğun durum hakkında sana söylenecek çok şeyim var…

Yalvaç Müftüsü Ömer Can hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına Atatürk’e hakaret, Halkı kin ve Düşmanlığa tahrik etme suçundan dolayı Suç duyurusunda buldum. Haddini bil Müftü bey” mesajını paylaştı.

KUYUMU KAZMAYA ALIŞANLAR VAR

Öte yandan olay müftü Ömer Can’a gazeteciler ulaştı ve iddiaları sordu.

İzinde olan Müftü Ömer Can, “İddialar asılsızdır. Benim kuyumu kazmaya çalışan bazı çevreler var ilçede. Daha önce de benzeri yollara başvurmuşlardı. Söz konusu paylaşım tarafıma ait değildir. Benim siyasi paylaşımlarla işim olmaz” dedi.

Ancak, iddia sahipleri Ömer Can’ın whatsapp durumunu gördüklerini ve sadece fotoğraf olarak değil, bizzat telefon numarısının ve durumunun göründüğü bir video da çektiklerini ifade ederek söz konusu videoyu gazetecilere de ulaştırdılar.

Konunun bundan sonraki bölümünde yargı iddiaya dayanak deliller ışığında ne gibi bir karar verecek merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.