Yalvaç Yemekleri Evi’nin Restorasyonuna Başlandı

Yalvaç Belediyesi tarafından satın alınan Kaş Mahalledeki üçüncü eski Yalvaç evinin de restorasyon çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 18:12
Yalvaç Yemekleri Evi’nin Restorasyonuna Başlandı

Yalvaç Belediyesi tarafından satın alınan Kaş Mahalledeki üçüncü eski Yalvaç evinin de restorasyon çalışmalarına başlandı. Tescilli olan ev, restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından Geleneksel Yalvaç Yemeklerinin sunulacağı lokanta olarak hizmete açılacak.

Yalvaç Belediyesi tarafından yürütülen koruma çalışmaları kapsamında Kaş Mahallede önce 2003 yılında Tıraşzade Konağı restore edilerek hizmete açıldı. Ardından geçtiğimiz yıl başlanan yine ikinci bir eski Yalvaç evi restorasyonu da tamamlanmış ve pansiyon olarak hizmet verecek evin tefriş çalışmaları ise devam etmektedir.

Aynı mahallede üçüncü evin restorasyonuna ise geçtiğimiz hafta başlandı. Tescilli olan ve tamamlandığında geleneksel Yalvaç yemeklerinin ziyaretçilere sunulacağı bir lokanta olarak hizmete açılması planlanan eski Yalvaç evinin restorasyon projeleri de geçtiğimiz yıl hazırlanmıştı.

Kaş Mahallesi Engin Sokak 104 ada 8 parselde kayıtlı bulunan eski Yalvaç evi iki sokağa cepheli ve köşe konumdadır. Temel kısmı moloz taş, üzeri kerpiç ve ahşap malzemeyle inşa edilmiş ev, iki katlıdır ve kırma kiremit çatıyla örtülmüştür. Söz konusu proje doğrultusunda başlatılan çalışmalarda ilk olarak, cephesi güneye bakan evin hayat bölümünde bulunan ahır, samanlık ve kiler bölümleri ile arka kısmında bulunan bahçe kısmı temizlendi. Temizliğin yanı sıra ikinci katın “T” planlı yerleştirilmiş hanay bölümünün ahşap taban ve tavan döşemeleri de çakıldı.

Bugün gelenin aşamada ikinci kattaki iki odanın ahşap bölümlerinin onarımına başlanan eski Yalvaç evinin, tamamlandığında geleneksel Yalvaç yemeklerinin sunulduğu bir mekan olarak hizmete açılacağını belirten Belediye Başkanı Tekin Bayram, bu yemekleri de aşçıların değil, mahalledeki hanımların yapıp kendilerinin ziyaretçilere sunacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.