Yalvaç'ı Sel Aldı

Salı günü öğle saatlerinde bastıran sağanak yağışta hayat felç oldu. Caddeler Venedik'e dönerken bir çok ev ve işyerini su basarken lunapark yapay göleti andırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2013 10:42
Yalvaç'ı Sel Aldı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Akdeniz bölgesi için yaptığı sağanak yağış uyarısı doğru çıktı. Hafta başından bu yana bölgemizde etkili olan sağanak yağış Salı günü de Yalvaç’ta kendisini gösterdi.

Öğle saatlerinde başlayan yağış yaklaşık 1 buçuk saat etkisini sürdürürken aşırı yağış nedeni ile cadde ve sokaklar nehire dönüştü. Tıkanan mazgallardan su yeterince gitmeyince yollarda biriken sular kaldırımları aşarak işyerlerine kadar girdi.

Özellikle şehir içerisinde kaldırımların boyunu aşan sel suları nedeni ile esnaflar sıkıntılı anlar yaşadı. Müze karşısında bulunan işyerlerine giren sel suları şu an tadilat nedeni ile kapalı olan Ziraat Bankasının bodrum katına kadar girdi. Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre bankanın bodrum katında su seviyesi bir hayli birikti.

Leblebiciler Mahallesinde ise Şefkat Evi karşısında bulunan eski bir evde sel suları nedeni ile oturulamaz hale gelirken civardaki evlere de sel suları girdi. Turgut Özal Bulvarında bulunan lunapark alanı da sel sularından nasibini aldı.

Yapay gölete dönen lunaparkta 3 motopompla su tahliye edilmeye çalışıldı ancak çalışmalar gece yarısına kadar devam ettiği halde su bitirilemeyince işletme kapalı kaldı. Gelenler ise geri dönmek zorunda kaldılar.

MAZGALLAR TEMİZLENMİYOR MU?
Yağan her yağmurda cadde ve sokakların nehire döndüğünü ve çoğu işyeri ve evlere su bastığını hatırlatan vatandaşlar, ‘Yollarda bulunan mazgallar yetersiz geliyor. Var olanlarda zamanında temzilenmediği için hemen tıkanarak suyu tahliye etmeye yetmiyor.

Durum böyle olunca da sokaklar Venedik şehrini aratmayacak bir görünüme bürünüyor. Belediye yetkililerinin bu konuda daha titiz bir çalışma yapması gerekiyor. Bu manzara Yalvaç’a yakışmıyor’ sözleri ile belediyeyi ihmalkar davranmakla suçladılar.

Çınaraltı Gazetesi / Nurettin ARKAN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.